Prima pagină » Actualitate » Zeci de oameni au murit în India din cauza unor inundații care au provocat devărsări ale mai multor râuri

Zeci de oameni au murit în India din cauza unor inundații care au provocat devărsări ale mai multor râuri

18 oct. 2021, 07:37,
BZI.ro, în Actualitate

Cel puțin 26 de persoane au fost ucise în urma inundațiilor din sudul Indiei, după ce ploile abundente au provocat revărsarea râurilor, acoperind orașele și satele din zonă.

Cinci copii sunt printre morți. Există temeri că numărul morților ar putea crește în continuare, deoarece mulți oameni sunt dispăruți.

Zeci de oameni au murit în India după ce ploile au provocat inundații

Mai multe case au fost inundate și oamenii au rămas blocați în districtul Kottayam din statul Kerala. Video din zonă a arătat că pasagerii autobuzului au fost salvați după ce vehiculul lor a fost inundat de ape de inundații.

Zilele de precipitații abundente din Kerala au provocat alunecări de teren mortale, iar armata indiană s-a alăturat eforturilor de salvare. Elicopterele au fost folosite pentru a zbura în provizii și personal în zonele în care oamenii au fost prinși sub resturi de alunecări de teren, au declarat duminică oficialii.

Într-un incident tragic, o familie formată din șase persoane – inclusiv o bunică în vârstă de 75 de ani și trei copii – au fost confirmate moarte după ce casa lor din Kottayam a fost măturată, a informat agenția de știri PTI.

Cadavrele altor trei copii – în vârstă de opt, șapte și patru ani – au fost de asemenea găsite îngropate sub resturile din districtul Idukki, unde au continuat căutările pentru cel puțin alte cinci persoane dispărute, a spus agenția. Bărcile de pescuit sunt folosite pentru evacuarea supraviețuitorilor prinși în Kollam și în alte orașe de coastă, deoarece secțiuni de drum au fost măturate și arborii dezrădăcinați.

Locuitorii s-au alăturat duminică echipelor de salvare pentru a ajuta la îndepărtarea noroiului, pietrelor și copacilor căzuți din zonele afectate, în timp ce căutarea supraviețuitorilor a continuat.

Nu este neobișnuit ca precipitațiile abundente să provoace inundații și alunecări de teren în Kerala, unde zonele umede și lacurile care au acționat cândva ca garanții naturale împotriva inundațiilor au dispărut din cauza urbanizării și construcției în creștere.

Inundații din China au fost la fel de grave ca cele din India

În urmă cu doar câteva săptămâni, peste 1,76 milioane de persoane au fost afectate de inundații severe în provincia nordică a Shanxi a Chinei.

Administrația meteorologică din China a declarat, de asemenea, presei locale că precipitațiile abundente și prelungite și furtunile împiedică eforturile de salvare.

Shanxi găzduiește, de asemenea, o serie de monumente antice care prezintă un risc major din cauza precipitațiilor severe.

Autoritățile au declarat agenției de știri Xinhua că peste 120.000 de persoane au fost transferate și relocate urgent și că 17.000 de case s-au prăbușit în întreaga provincie Shanxi. Autoritățile au declarat agenției de știri Xinhua că peste 120.000 de persoane au fost transferate și relocate urgent și că 17.000 de case s-au prăbușit în întreaga provincie Shanxi.

Președintele Xi Jinping a declarat miercuri, 21 iulie 2021, că „situația de prevenire a inundațiilor este foarte severă” și se află într-o „etapă critică”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *