Prima pagină » Local » Zeci de nemulțumiri au fost trimise de ieșeni după lansarea transportului metropolitan. Ce soluții oferă reprezentanții Asociației Metropolitane de Transport Public Iași

Zeci de nemulțumiri au fost trimise de ieșeni după lansarea transportului metropolitan. Ce soluții oferă reprezentanții Asociației Metropolitane de Transport Public Iași

06 ian. 2023, 02:00, 1 ,
Alexandra MAISNER în Local

Pe 1 ianuarie 2023 s-a lansat transportul metropolitan în județul Iași, iar nemulțumirile ieșenilor nu au întârziat să apară. Reprezentanții Asociației Metropolitane de Transport Public Iași (AMPTI) au transmis faptul că vor găsi soluții pentru rezolvarea problemelor apărute

La începutul anului 2023 a fost implementat transportul CTP Iași în zona metropolitană. Traseele de transport metropolitan acoperă raza comunelor Aroneanu, Bârnova, Ciurea, Holboca, Miroslava, Popricani, Rediu, Tomești, Țuțora și Valea Lupului. Reprezentanții AMPTI au invitat ieșenii să vină cu propuneri și sugestii, astfel încât activitatea de transport public în zona metropolitană să devină eficientă pentru toți locuitorii.

Astfel, oamenii au început să trimită sesizări în ceea ce privește problemele deja apărute. Ieșenii care locuiesc în suburbie se plâng de faptul că nu pot ajunge la serviciu în timp util din cauza orarului defectuos al transportului. Conducerea AMPTI a transmis că va soluționa problemele sesizate.

Autobuze

La începutul anului 2023 a fost implementat transportul CTP Iași în Zona Metropolitană

Zeci de sesizări au fost trimise de ieșeni după lansarea transportului metropolitan

Interiorul unui autobuz

Tot mai mulți ieșeni se plâng de orarul defectuos după lansarea transportului metropolitan

Tot mai mulți ieșeni se plâng de orarul defectuos după lansarea transportului metropolitan, dar și de amânarea unor curse. Angajații care locuiesc în comunele ieșene și care încep programul între orele 5:00 si 6:00 dimineața, dar și cei ce lucrează în turele de noapte, nu pot beneficia de facilitățile transportului metropolitan. Aceștia se plâng de faptul că orarul curselor este unul defectuos ce nu vine în sprijinul lor. Reprezentanții AMPTI au transmis faptul că au în vedere toate sesizările transmise și că vor găsi soluții pentru problemele apărute.

„În privința orarului nesatisfăcător am primit sesizări, iar acestea au fost transmise primăriilor. Fiecare orar sau grafic este aprobat de consiliul local. Pentru că, în cazul în care o cursă nu acoperă costurile, primăria comunei este obligată să acopere cheltuielile. Noi avem un cost de 7,8 lei pe km, fiecare cursă are un cost. Din această cauză, primăriile comunelor sunt precaute în ceea ce privește orarul de funcționare.

În momentul de față a intrat în vigoare un anumit program, o anumită schemă. În cazul în care există grad de încărcare și sunt cereri,  atunci cu siguranță vom solicita și noi modificări. Considerăm că nu este în regulă să pornim cu foarte multe curse și să tăiem din ele. Suntem receptivi, orice problemă este tratată cu maximă seriozitate”, a precizat Eduard Boz, directorul executiv al AMPTI.

Statie de transport public

Ieșenii sunt nemulțumiți de amânarea unor curse

AMPTI așteaptă avizarea primăriilor comunelor ieșene cu privire la suplimentarea stațiilor de transport

Reprezentanții Asociației Metropolitane de Transport Public Iași au primit din partea ieșenilor propuneri cu privire la suplimentarea stațiilor de transport. Acestea au fost trimise de către AMPTI primăriilor comunelor pentru avizare. Problemele în ceea ce privește suplimentarea stațiilor de transport sunt întâmpinate din cauza lipsei infrastructurii. În ceea ce privește faptul că de luni, 9 ianuarie 2023, elevii se întorc la unitățile de învățământ, sunt transmise asigurări că nu vor fi probleme în ceea ce privește capacitatea de transport a elevilor.

„Sunt dificultăți în special pe partea de infrastructură. Avem nevoie de capete să asiguram niște spații de stocare în care autobuzele să aștepte. Mai este necesară asigurarea unor toalete ecologice pentru șoferi. Sunt provocări pe care căutam să le rezolvam din mers. Nu avem mijloace de transport cu care să suplimentăm transportul când începe școală. De principiu, ele (n.r. – autobuzele puse la dispoziție) ar trebui să fie suficiente pentru a asigura transportul elevilor.

În momentul de față, gradul de încărcare nu este atât de mare încât să nu putem asigura capacitatea de transport a elevilor. Vor exista suplimentări în momentul în care vom observa o cerere suficient de mare pe un anumit traseu sau zonă și nu putem asigura transportul, dar momentan nu este cazul. Când vom suplimenta cursele vom avea în vedere să asigurăm și alte intervale orare pentru cetățeni”, a precizat Eduard Boz, directorul executiv al Asociației Metropolitane de Transport Iași.

După lansarea transportului metropolitan, ieșenii au început să trimită sesizări și propuneri Asociației Metropolitane de Transport Iași. Transportul metropolitan a fost introdus încă din prima zi a anului 2023. Pentru detaliile cu privire la traseele exacte și orarul acestora, dar și prețurile biletelor și abonamentelor, ieșenii pot accesa site-ul oficial al AMTPI.

Comentarii
  • Sunt si lucruri bune, sunt si mai putin bune. De ex, pentru cei din sat Carlig se putea foarte usor prelungi traseul 54 cu 200 metri ca sa se porneasca din statia de acolo si se rezolva usor una din cele multe probleme.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *