Prima pagină » National » Zeci de muncitori pakistanezi au fost confirmați cu coronavirus la Galați
Zeci de muncitori pakistanezi au fost confirmați cu coronavirus la Galați

Zeci de muncitori pakistanezi au fost confirmați cu coronavirus la Galați

13 iun. 2020, 22:00,
în National

Un număr de 31 de muncitori pakistanezi de la o firmă de construcții din Galați care desfăsoară lucrări pe șantiere din Brăila au fost confirmați cu coronavirus. La începutul lunii, alți 8 colegi de ai lor erau confirmați cu COVID19, transmite news.ro.

Potrivit Prefecturii Brăia, 31 de muncitori pakistanezi care erau în campusul de la Vădeni, izolați după ce la începutul lunii 8 colegi au fost confirmați cu coronavirus, au fost și ei depistați cu COVID 19. 31 de țeste au ieșit pozitive, unul neconcludent, probă urmând a fi reanalizată., iar 67 sunt negative la acest moment.

Pacienții infectați au fost internați în spital.

La începutul lunii iunie, opt muncitori pakistanezi de la aceeași firmă care desfăsoară lucrări pe șantiere din Brăila au fost confirmați cu coronavirus. Campusul în care trăiesc 110 angajați ai acestei societăti a fost închis, oamenii fiind în izolare.

Situația infecțiilor și în mod deosebit numărul cazurilor active s-a deteriorat

Secretarul de stat în MAI, medicul Raed Arafat atrage atenția că în ultimele zile, situația infecțiilor cu SARS-COV2 și în mod deosebit numărul cazurilor active s-a deteriorat și face apel la populație să respecte în continuare regulile de igienă și de distanțare socială chiar dacă unele măsuri s-au mai relaxat.

„Din graficile de mai jos se vede clar cum, în ultimele zile, situația infecțiilor cu SARS-COV2 și în mod deosebit numărul cazurilor active s-a deteriorat. Graficul arată cum numărul cazurilor active începe să crească după o perioadă mai lungă de scădere continuă.

Era de așteptat că măsurile de relaxare să ducă la astfel de situație însă depinde de noi dacă creșterea se va menține sub control sau nu”, a scris medicul Raed Arafat pe Facebook, unde a postat și două grafice referitoare la evoluția epidemiei decoronavirus în România.

Raed Arafat a atras atenția că „regulile de distanțare și igiena trebuie respectate”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`