Prima pagină » Actualitate » Zeci de milioane de euro dați de USR pentru consultanță la Ministerul Sănătății
Zeci de milioane de euro dați de USR pentru consultanță la Ministerul Sănătății

Zeci de milioane de euro dați de USR pentru consultanță la Ministerul Sănătății

16 feb. 2022, 07:55,
în Actualitate

Sistemul sanitar din România este în colaps iar acest lucru s-a văzut în pandemie când milioane de români au avut de suferit. Alexandru Rafila susţine că USR a alocat, atenţie, zeci de milioane de euro pentru consultanță la Ministerul Sănătății. Banii au fost alocați prin PNRR, iar ministrul Sănătății menţionează faptul că i s-a părut foarte ciudat mai ales în contextul în care, uneori, valoarea consultanței este mai mare decât proiectul propriu zis.

În trecut au fost mai mulți lideri politici care au acuzat faptul că USR a alocat foarte mulți bani pentru consultanță. Marcel Ciolacu dezvăluia că o bună parte din bani sunt alocați către firmele de casă a politicienilor.

USR a alocat zeci de milioane de euro pentru consultanță la Ministerul Sănătății

Au fost mai multe voci în spaţiul public care a criticat aspecte din PNRR. Mai mulţi lideri politici au considerat nefiresc faptul că în PNRR sunt zeci de milioane de euro pentru consultanță. Situaţia se regăsește şi la Ministerul Sănătății unde Alexandru Rafila susţine că USR a alocat 25 de milioane de euro. Ciudat, în viziunea ministrului este faptul că pe lângă faptul că niciun angajat din MS nu a lucrat și nu a fost informat despre acest program. O altă ciudățeni observată de sursa citată este cea în care, de cele mai multe ori, consultanța costă mai mult decât proiectul în sine:

„Am găsit și noi destul de multe lucruri ciudate. În primul rând că nu am avut acces la documentele acestul program și ceea ce a fost foarte ciudat este că niciun angajat din ministerul Sănătății nu a lucrat sau nu a fost informat referitor la acest program. A fost lucrat pe persoană fizică, nu știu cum a fost lucrat. Și al doilea element este legat de faptul că de multe ori valoarea consultanței este mai mare decât valoarea obiectivului.

La Agenția Națională pentru Investiții în Sănătate, funcționarea agenției este finanțată cu 5 milioane de euro și consultanță 25 de milioane de euro”, a mai precizat Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, pentru antena3.

Marcel Ciolacu a dezvăluit în trecut faptul că USR dă mulți bani pe consultanță

În trecut, în perioada în care se pregătea moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîțu, USR-PNL-UDMR. Acesta considera faptul că intenția USR este de a ”hrăni” firmele de casă și că singură grijă a acestora nu are nicio legătură cu bunăstarea românilor:

#RomâniiTrebuieSăȘtie că vom împrumuta 15 miliarde de euro doar pentru a hrăni prietenii, firmele de consultanță și membrii de partid care vor vota în congresele PNL și USR. Dezvoltarea României, reducerea decalajelor, creșterea nivelului de trai al românilor, educația, sănătatea, infrastructura, agricultură și firmele românești mai pot aștepta. Cîțu și Barna au de câștigat niște alegeri interne și singura lor grijă a fost transformarea PNRR-ul în vițelul de aur al baronetului și clientelei lor de partid. După ei, potopul. (…) preciză Marcel Ciolacu.

Altfel spus, pe lângă milioanele de euro alocate de USR pentru consultanță la Ministerul Sănătății, mai mulți lideri politici, în special din zona democrat socială, au afirmat faptul că asemenea cazuri se regăsesc și la alte ministere care au fost controlate de către USR-iști.

Vă mai aducem aminte faptul că primul scandal care a izbucnit în coaliția USR-PNL-UDMR a constat în demiterea fostului ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *