Prima pagină » Actualitate » Zeci de milioane de dolari are de plătit guvernul PSD-PNL după ce a pierdut un important proces la Washington. Îi dă Marcel Ciolacu din buzunarul său? Nu! Îi vor plăti românii

Zeci de milioane de dolari are de plătit guvernul PSD-PNL după ce a pierdut un important proces la Washington. Îi dă Marcel Ciolacu din buzunarul său? Nu! Îi vor plăti românii

01 mai 2024, 15:52, 2 ,
în Actualitate

România a mai pierdut un proces la Washington și are de plătit câteva zeci de milioane de dolari drept despăgubiri. Guvernul PSD-PNL trebuie să plătescă, către 10 investitori, suma de 43 de milioane de dolari la care se adaugă și penalități și alte costuri. Marcel Ciolacu ar trebui să plătească din buzunarul lui acești bani cu care s-ar fi putut construi un spital!

Guvernul trebuie să dea zeci de milioane de dolari după ce a pierdut un proces la Washington

Potrivit datelor furnizate de Tribunalul arbitral de la Washington – Internaţional Centre for Settlement of Investment Disputes (ICSID), România a fost condamnată să plătească despăgubiri în valoare totală de 43 de milioane de dolari, plus penalități și costuri de arbitraj, în urma unui proces pierdut împotriva unor companii din domeniul energiei regenerabile, printre care se numără LSG Building Solutions GmbH din Austria.

Printre reclamanți s-au numărat Core Value Capital GmbH (Austria), SC LJG Green Source Energy Beta SRL (România), Pressburg UK GmbH (Germania), Giust Ltd (Cipru), Solluce România 1 B.V. (Olanda), Green Source Consulting GmbH (Austria), Risen Energy Solar Project GmbH (Germania), LSG Building Solutions GmbH (Austria), Core Value Investments GmbH & Co KG Gamma (Austria) și Anina Pro Înveşt Ltd (Cipru), aceștia fiind reprezentați în instanță de casa de avocatură King & Spalding din New York.

România a fost apărată în acest proces de Ministerul de Finanțe, adică de incompetentul Marcel Boloș, preotul care minte la fel de mult cum și respiră, cu sprijinul cabinetelor de avocatură Curtis, Mallet-Prevost, Colt & Mosle din New York și Maravela și Asociații din București.

Arbitrajul s-a încheiat în februarie, iar arbitrul investitorilor a fost Thomas Johnson, în timp ce Ministerul de Finanțe l-a propus pe Pierre-Marie Dupuy. Arbitrul desemnat de Curte a fost Juan Fernandez Armesto, acesta contribuind la decizia favorabilă a investitorilor.

Procesul a început în vara anului 2018, când reclamanții au acuzat că România a modificat legislația privind investițiile în energie regenerabilă după finalizarea mai multor parcuri fotovoltaice în țară.

O lege recent adoptată de Parlamentul României impune participarea activă a demnitarilor români la procesele de arbitraj internațional, inclusiv la cele de la Tribunalul arbitral al Băncii Mondiale de la Washington (ICSID), cu sancțiuni ce pot ajunge până la 500.000 de euro pentru neprezentare.

Marcel Ciolacu ar trebui să plătească din buzunarul lui aceste milioane de dolari

Asta îi mai lipsea României care oricum trece prin cea mai mare criză de după Al Doilea Război Mondial. Procesul pierdut înseamnă încă un efort financiar de câteva zeci de milioane de dolari, bani care puteau folosi să se construiască un spital într-un oraș uitat de lume. Marcel Ciolacu, împreună cu toți politicienii români din ciuma roșie PSD, febra galbenă PNL și USR ar trebui să facă o chetă și să plătească din buzunarul lor această nenorocire.

Dacă vă întrebați de unde ar putea să aibă acești bani vă asigurăm că pentru ei sume de acest fel reprezintă un mizilic. Este de ajuns să ne uităm la ce stil de viață au, la ce case sau mașini dețin și o să vedem că își vor permite să facă un mic efort financiar.

Bineînțeles că oamenii de rând le văd modul de viață luxos, pantofii de mii de euro pe care îi poartă, conturile bancare și altele. Singuri orbi în această ecuație sunt procurorii care sunt convinși să nu vadă astfel de lucruri!! În concluzie, ne-ar trebui o lege care să-i oblige pe acești corupți și șpăgari să suporte ei astfel de pierderi.

Comentarii
  • IDIOTILOR, votati-va CALAII !

    Mai IDIOTI ca romanii doar americanii sunt, ca si ei au celeasi apucaturi de sinucigasi.

    Oricum, aceste alegeri vor fi anulate, asa ca puteti sa-i votati pe CRIMINALI ca sa va eutanasieze mai repede, pana sa-i spanzure Curtea Martiala Internationala !

    Numa bucur, dar nici nu plang dupa IDIOTII care vor ingrasa pamantul in cimitir pana in iarna.

  • Sa fie spanzurati criminalii nostri i ca sa traim noi poporul roman. Dar mai bine sa dam zero voturi la PNL, PSD ,USR ca sa se spanzure singuri. Sa le punem streangul la vot !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *