Prima pagină » Razboi în Ucraina » Ucraina a primit peste 60.000 de rachete antitanc și peste 25.000 de rachete antiaeriene
Ucraina a primit peste 60.000 de rachete antitanc și peste 25.000 de rachete antiaeriene

Ucraina a primit peste 60.000 de rachete antitanc și peste 25.000 de rachete antiaeriene

07 apr. 2022, 23:02,
în Razboi în Ucraina

Șeful Statului Major al armatei americane, generalul Mark Milley, a transmis că Ucraina a primit din partea Statelor Unite și a aliaților săi peste 60.000 de rachete antitanc și peste 25.000 de rachete antiaeriene.

Motivul pentru care armata ucraineană a reușit să împiedice Rusia să obțină superioritate aeriană este reprezentat de sistemele antiaeriene portabile. În cadrul unei audieri în Comitetul pentru Servicii Armate din Senatul SUA, generalul american a remarcat faptul că superioritatea aeriană ar fi ajutat trupele ruse în invazia începută pe data de 24 februarie.

Ucraina folosește zone vulnerabile pentru armata rusă

Generalul american a apreciat că Ucraina folosește în mod eficient minele terestre în confruntările cu Rusia, forțând, în acest fel, unitățile de tancuri și blindate ruse să pătrundă în zone unde sunt vulnerabile în fața numeroaselor arme antitanc moderne furnizate Ucrainei de statele occidentale.

„Acesta este unul din motivele pentru care vedeţi coloană după coloană de vehicule ruse care sunt distruse”, a explicat responsabilul Pentagonului.

SUA ajută Ucraina cu informații despre mișcările trupelor ruse

În aceeași conferință, secretarul american al apărării, Lloyd Austin, a recunoscut pentru prima dată public faptul că Statele Unite ajută Ucraina cu informații despre mișcările trupelor ruse.

Ministrul de externe ucrainean, Dmitro Kuleba, a cerut și mai multe arme occidentale, în cadrul unei reuniuni a NATO, care a avut loc la Bruxelles, insistând că Ucraina are nevoie de acestea pentru a face față unei ofensive majore a trupelor ruse aşteptată în Donbas, regiune pe care Moscova se concentrează acum după ce şi-a retras trupele din nordul Ucrainei.

Secretarul general al Alianţei, Jens Stoltenberg, a declarat după această reuniune că „aliaţii NATO sunt pregătiţi pentru a oferi mai mult sprijin Ucrainei” şi „recunosc urgenţa sporirii ajutorului” militar pentru aceasta.

Kremlinul recunoaşte pierderile de trupe Rusia

Rusia a suferit „pierderi semnificative de trupe”, a declarat purtătorul de cuvânt al preşedintelui Vladimir Putin, conform BBC.

Dmitri Peskov a fost întrebat la Sky News dacă războiul a este „umilitor”, având în vedere că Rusia s-a retras din capitală, a pierdut mii de soldaţi şi că preşedintele Volodimir Zelenski este încă la putere. Peskov a spus că aceasta a fost o „înţelegere greşită” a ceea ce s-a întâmplat.

„Da, avem pierderi semnificative de trupe şi este o tragedie uriaşă pentru noi”, a declarat Peskov.

El a adăugat apoi că retragerea din regiunea Kiev şi din oraşul Cernihiv din nordul ţării a fost un „act de bunăvoinţă” pentru a „ridica tensiunea” în timpul negocierilor de pace.

În interviu, Peskov a repetat motivele Rusiei pentru ceea ce descrie ca fiind o „operaţiune militară specială”, spunând că Ucraina a devenit „antirusească” şi că Rusia este „foarte nervoasă” deoarece NATO „a început să se apropie de graniţele noastre”.

Ce pierderi a suferit Armata Rusiei în 43 de zile de război – bilanțul făcut de Ucraina

Aproximativ 18.600 de militari ruși au murit până acum în războiul din Ucraina, potrivit ultimului bilanț publicat joi de către Ministerul Apărării de la Kiev.

Conform sursei citate, din 24 februarie, când a început invazia, până în 7 aprilie, pierderile Armatei Rusiei ar fi următoarele:

militari – aproximativ 18.900 de persoane

tancuri – 698

vehicule blindate de luptă – 1891

sisteme de artilerie – 332

lansatoare multiple de rachete – 108

mijloace de apărare aeriană – 55

avioane – 150

elicoptere – 135

vehicule – 1.358

nave / bărci – 7

rezervoare de combustibil – 76,

drone – 25.

lansatoare OTRK / TRK – 4.

Cifrele prezentate de Ucraina nu pot fi verificate independent, în condițiile date, și trebuie privite ca atare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`