Sunt nopți și zile pline de emoții în Marea Britanie unde zeci de mii de oameni stau la rând pentru a aduce un ultim omagiu reginei Elisabeta a II-a. Autoritățile estimează că în aceste momente sunt peste 20.000 de scoțieni la Edinburgh, capitala Scoției.
Oamenii au ajuns noaptea și așteaptă nerăbdători să intre în locația în care se află sicriul reginei Marii Britanii. Regulile stabilite de autorități sunt destul de complexe, oamenii nu au voie cu ursuleți de pluș sau alte cadouri scumpe. Sunt permise florile, iar recomandările arată că este de preferat ca acestea să fie scoase din ambalajul principal cu care au fost împachetate.
Zeci de mii de oameni așteaptă să aducă un ultim omagiu reginei Elisabeta a II-a
Aproximativ 20.000 de oameni au așteptat la o coadă lungă de cel puțin o milă pentru a vedea sicriul Reginei Elisabeta a II-a care a fost depus în Edinburgh, Scoția. Linia merge mult înapoi de-a lungul potecilor din Meadows ale orașului, la sud de Catedrală St Giles, unde sicriul se află
Cei îndoliați au început să intre în catedrală la ora 17:30 luni. Asociațiile ofereau băuturi calde și chifle pentru noaptea rece care urmă, cu toalete și opriri de apă staționate de-a lungul cozii. Dar oamenii de la coadă au vorbit despre importanța de a trăi momentul istoric și de a-i aduce un omagiu Reginei. Sunt scoțieni, britanici dar și persoane care sunt de altă naționalitate. Este și cazul lui Elizabeth Mbulaiteye, care este din Uganda, dar locuiește în Glasgow, stătea la coadă cu fiul ei Daniel și fiica Angel încă de la prânz. Daniel a venit îmbrăcat elegant în kilt să-și aducă omagiu.
Mama mea s-a născut în același an cu Regina, așa că a fost numită Elizabeth. A iubit-o pe Regina, așa că mi-a pus numele Elisabeta. Când am crescut, am fost întotdeauna mari fani ai Familiei Regale… Am vrut să trecem astăzi și să fim parte dintr-un moment istoric. a declarat femeia conform BBC.
Calum, în vârstă de 54 de ani, a spus că a ajuns cu mașina din Nottingham după ultimul său weekend de antrenament cu rezervele armatei.
„În urmă cu aproape 34 de ani, i-am jurat credință. Așa că se cuvine să-mi iau rămas bun. Cineva ne-a spus că acolo unde eram la coadă, va fi aproximativ 04:00 sau 05:00 până când trecem. După ce terminăm, vom merge acasă. Am de lucru mâine la 08:30”, a spus el.
Reguli stricte pentru cei care vor să îi aducă reginei Elisabeta a II-a un ultim omagiu
Cei îndoliați au fost nevoiți să își ia o brățară din parcul Meadows înainte de a se alătura la coadă pentru a intra în catedrală. Casa Regală a Marii Britanii au stabilit reguli clare pentru toți cei care doresc să aducă un ultim omagiu Reginei Elisabeta a II-a. Moartea reginei a dus la mai multe declarații din partea autorităților care se ocupă de înmormântarea acesteia.
Oficialii au arătat faptul că britanicii nu au voie să aducă artefacte sau cadouri, fiind interziși ursuleții de pluș. O altă regulă este cea a aprinderii lumânărilor. De exemplu acestea sunt permise în fața Palatului Buckingham, dar toate lumânările care sunt aprinse în parcul de lângă vor fi stinse de către cei responsabili.
La nivel de recomandare este și anunțul precum că florile ar trebui, înainte de a fi depuse în fața palatului, scoase din ambalajul original. Florile care se vor ofili vor fi preluate de către autorități şi duse în fabrică pentru a fi transformate în îngrășământ.