Prima pagină » International » Zeci de mii de fani ai lui Taylor Swift urmau să fie uciși de teroriști la concertul din Viena. Cum le-a fost dejucat planul
Zeci de mii de fani ai lui Taylor Swift urmau să fie uciși de teroriști la concertul din Viena. Cum le-a fost dejucat planul

Zeci de mii de fani ai lui Taylor Swift urmau să fie uciși de teroriști la concertul din Viena. Cum le-a fost dejucat planul

29 aug. 2024, 21:40,
în International

Au apărut noi detalii despre tentativa de atac terorist plănuită pentru concertul lui Taylor Swift de la Viena, în cadrul căreia teroriștii din gruparea Stat Islamic intenționau să ucidă zeci de mii de fani, conform informațiilor CIA.

Suspecții unui complot care viza atacurile la concertele lui Taylor Swift din Viena, la începutul lunii august, aveau în plan să omoare „zeci de mii” de spectatori, înainte ca CIA să obțină informații care au dus la arestări, a declarat directorul adjunct al agenției.

CIA a alertat autoritățile austriece cu privire la acest plan, care ar fi fost conectat cu gruparea teroristă Stat Islamic, potrivit APNews și preluat de Mediafax. În urma acestei avertizări, mai mulți suspecți au fost arestați, iar trei concerte sold-out din turneul Eras au fost anulate.

Principalul suspect, un tânăr de 19 ani, ar fi intenționat să organizeze atacuri cu dispozitive explozive improvizate în afara stadionului, în timp ce 65.000 de fani se aflau în interior.

Taylor Swift: Anularea concertelor din Viena a fost devastatoare

Taylor Swift a mărturisit că anularea concertelor ei din Viena din cauza amenințării unui atac i-a provocat „un nou sentiment de teamă”. Artista a explicat de ce a ales să păstreze tăcerea imediat după anularea spectacolelor. Într-o postare pe Instagram, ea a afirmat că se simte „extrem de vinovată” pentru că mulți fani plănuiseră să participe la concerte.

Cele trei concerte au fost anulate la începutul lunii august, în capitala Austriei, după ce trei persoane au fost arestate în legătură cu planificarea unor atacuri inspirate de gruparea Stat Islamic.

Cântăreața, în vârstă de 34 de ani, a încheiat etapa europeană a turneului său „Eras Tour” pe stadionul Wembley din Londra. „Anularea spectacolelor noastre din Viena a fost devastatoare. Dar am fost recunoscătoare autorităților pentru că, datorită lor, am plâns după concerte, nu după vieți. M-am simțit încurajată de dragostea și unitatea pe care le-am văzut la fani”, a spus Taylor Swift pe Instagram.

Ea a subliniat că siguranța fanilor a fost prioritatea sa principală în continuarea turneului, adăugând: „Am decis că toată energia mea trebuie să meargă spre protejarea celor aproape o jumătate de milion de oameni care au venit să vadă spectacolele din Londra. Eu și echipa mea am colaborat zilnic cu personalul stadionului și autoritățile britanice pentru a ne asigura că totul este în ordine, și vreau să le mulțumesc pentru eforturile lor”.

Explicând de ce a așteptat până acum pentru a vorbi despre anularea concertelor de la Viena, Swift a menționat: „Permiteți-mi să fiu clară: nu voi vorbi public despre ceva dacă consider că ar putea încuraja pe cei care doresc să facă rău fanilor mei. În astfel de cazuri, ‘tăcerea’ înseamnă de fapt să dai dovadă de reținere și să aștepți momentul potrivit pentru a te exprima. Prioritatea mea a fost să încheiem turneul european în siguranță și, cu mare ușurare, pot spune că am reușit”.

Taylor Swift a susținut opt concerte pe stadionul Wembley în această vară, depășind un record anterior pentru orice cântăreață solo, stabilit de Michael Jackson în 1988.

Următorul concert din cadrul turneului „The Eras Tour” al lui Swift este programat pentru 18 octombrie la Miami, Florida.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *