Prima pagină » Coronavirus » Zeci de mii de cazuri noi în 24 de ore, în SUA
Zeci de mii de cazuri noi în 24 de ore, în SUA

Zeci de mii de cazuri noi în 24 de ore, în SUA

13 iul. 2020, 11:47,
Cristian ZAVASTIN în Coronavirus

Zeci de mii de cazuri noi de infectare au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, în SUA. Țara cea mai afectată de pandemia de coronavirus a înregistrat duminică 59.747 de noi contaminări şi 442 de decese legate de COVID-19 în 24 de ore, conform bilanţului zilnic al Universităţii Johns Hopkins, relatează AFP.

În SUA, numărul total de cazuri confirmate a ajuns la 3.301.820, iar numărul deceselor, la 135.171, conform acestei universităţi din Baltimore.

Sâmbătă, numărul de noi infecţii în SUA a atins un record de 66.528 de cazuri în 24 de ore.

Zeci de mii de cazuri noi în 24 de ore, în SUA: Redeschiderea economiei, blocată

Guvernatorii unor state din SUA au luat decizia să renunţe momentan la redeschiderea economiei, în condițiile creșterii alarmante a numărului de cazuri de infectări cu COVID-19 în ultimele săptămâni. În unele state americane, guvernatorii au decis să impună obligativtatea purtării măştii de protecție.

Unul dintre statele cu cea mai mare creştere, Florida, a raportat peste 10.000 de noi cazuri şi 93 de noi decese în 24 de ore. Cu toate acestea, staţiunile Disney din acest stat încep să se redeschidă.

Georgia, un alt stat în dificultate, şi-a doborât recordul, cu peste 4.000 de noi cazuri. Totuşi, începe să apară o dispută între primarul democrat al principalului oraş al statului, Atlanta, care încearcă să amâne măsurile de redeschidere, şi guvernatorul statului, un republican, care se opune.

Primarul Keisha Lance Bottoms a atras atenţia asupra unei creşteri „alarmante” a numărului de noi cazuri.

Casa Albă a minimalizat gravitatea noilor focare apărute în diferite state şi insistă, în ciuda dovezilor, că înmulţirea cazurilor se datorează exclusiv numărului mai mare al testelor şi se concentrează pe rata deceselor. Deşi datele privind decesele au fost în scădere semnificativă, ele încep să urce din nou.

„Suntem atât de suprasolicitaţi şi aglomeraţi încât am ajuns în punctul în care suntem pe cale să compromitem siguranţa pacienţilor. Lucrurile au luat cu siguranţă o întorsătură proastă de când statul s-a redeschis”, a spus Lauren Leander, asistentă medicală în Arizona.

Creștere îngrijorătoare la nivel mondial

Altfel, Organizația Mondială a Sănătății a raportat duminică o creştere record a numărului de cazuri de coronavirus la nivel global. Aceasta, în condițiile în care în 24 de ore au fost confirmate peste 230.000 de cazuri la nivel global.

Cele mai mari creşteri au fost înregistrate în Statele Unite, Brazilia, India şi Africa de Sud.

Decesele au rămas constante la nivel global, la aproximativ 5.000 pe zi.

Cazurile globale de coronavirus se apropie de 13 milioane, potrivit agregatorului de statistici al Universității Johns Hopkins.

În aceste condiții, Organizația Mondiala a Sănătății a avertizat că țările afectate ar trebui să ia în calcul noi restricții, după ce relaxarea din ultimele două luni a dus la agravarea pandemiei de COVID-19.

„Multe state reușesc să gestioneze focarele și creșterile prin carantinarea unor zone geografice limitate, a unor mici regiuni, pentru a ține sub control răspândirea bolii. Cred că este o chestiune de amploare. Statele pot și ar trebui să țină sub control boala prin aceste măsuri. Cu toții dorim să evităm ca țările să revină la închiderea totală. Nimeni nu dorește acest lucru, dar există situații în care este singura opțiune”, a pus Michael Ryan, directorul OMS responsabil pentru programul de urgențe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
04 ianuarie 2025
04 ianuarie 2025