Prima pagină » National » Zeci de migranți prinși la vama Nădlac
Zeci de migranți prinși la vama Nădlac

Zeci de migranți prinși la vama Nădlac

27 nov. 2019, 12:00,
BZI.ro, în National

Zeci de migranți au fost prinși de autorități când voiau să iasă ilegal din țară. Aceștia au fost descoperiți într-un tir la vama Nădlac.

Forțele de ordine ale frontierei dein Nădlac I – judeţul Arad au descoperit mai mulți migranți, ascunşi în remorca unui TIR. Concret, 48 de cetăţeni din Irak, Iran, Siria, Afganistan şi India, voiau cu ajutorul conducătorului auto să iasă ilegal din România. Printre fugari s-au descoperit şase copii şi trei femei.

”În data de 26.11.2019, în jurul orei 20.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac I, judeţul Arad, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean român, conducând un ansamblu rutier format din cap tractor şi semiremorca, ambele înmatriculate în România.

Şoferul transporta piese auto pentru o societate din Austria. În baza analizei de risc specifice, poliţiştii de frontieră au procedat la efectuarea controlului amănunţit al mijlocului de transport, în urma căruia, în semiremorcă, au fost descoperite ascunse 48 de persoane”, anunţă Poliţia de Frontieră.

În momentul primelor verificări, poliţiştii de frontieră au stabilit naționalitatea cetățenilor. Acesția sunt cetăţeni din Irak, Iran, Siria, Afganistan şi India, şase minori, trei femei şi 39 de bărbaţi. Persoanele sunt solicitanţi de azil în ţara noastră.

Autoritățile fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic de migranţi pentru şoferul automarfarului. De asemenea, și tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat faţă de cei 48 de cetăţeni străini.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
25 iulie 2024
25 iulie 2024