Prima pagină » National » Zeci de migranţi au fost găsiţi într-un microbuz de marfă, la ieşirea din România
Zeci de migranţi au fost găsiţi într-un microbuz de marfă, la ieşirea din România

Zeci de migranţi au fost găsiţi într-un microbuz de marfă, la ieşirea din România

25 iun. 2020, 13:31,
Elena Nicoleta Bujor, în National

Zeci de migranţi au fost găsiţi într-un microbuz de marfă, la ieşirea din România. Nu mai puţin de 21 de migranţi din Siria şi Palestina au fost depistaţi, în noaptea de miercuri spre joi, încercând să iasă din ţară ascunşi într-un microbuz de marfă, care a fost verificat în punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Nădlac II.

Zeci de migranţi au fost găsiţi într-un microbuz de marfă, la ieşirea din România

Microbuzul era condus de un cetăţean bulgar în vârstă de 42 ani, care transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, piese auto pe ruta Turcia – Austria. În microbuz se aflau 21 de migranţi care voiau să iasă din România, ascunşi într-un autovehicul de marfă.

„În urma analizei de risc specifice, poliţiştii de frontieră au procedat la efectuarea controlului amănunţit asupra mijlocului de transport. Astfel, în compartimentul marfă al autoutilitarei au fost descoperiţi ascunşi 21 de cetăţeni străini. Cu ocazia primelor verificări, poliţiştii de frontieră au stabilit că persoanele în cauză sunt 16 bărbaţi, trei femei şi doi minori, cetăţeni din Siria şi Palestina. Adulţii au vârste cuprinse între 18 şi 53 de ani, iar minorii au 8, respectiv 10 ani. Aceştia intenţionau să ajungă într-un stat din vestul Europei”, precizează Poliţia de Frontieră Arad, într-un comunicat transmis joi.

Şoferul este cercetat pentru trafic de migranţi, iar străinii adulţi pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.

Migranți din Vietnam, prinși ascunși într-un camion

Poliţiştii de la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II au verificat semiremorca după ce şoferul, un român de 39 de ani, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de ieşire din ţară. Opt migranţi provenind din Vietnam au fost prinşi încercând să iasă ilegal din ţară, ascunşi într-un camion care transporta panouri din pal în Italia.

„În urma analizei de risc specifice, poliţiştii de frontieră au procedat la efectuarea controlului amănunţit al mijlocului de transport. Astfel, în interiorul semiremorcii, au fost descoperite ascunse opt persoane, printre obiectele transportate. În cadrul primelor verificări, poliţiştii de frontieră au stabilit că cei opt bărbaţi sunt cetăţeni vietnamezi, cu vârste cuprinse între 21 şi 36 de ani, care intenţionau să ajungă în vestul Europei”, precizează un comunicat de presă transmis, duminică, de Poliţia de Frontieră Arad.

Şoferul este cercetat pentru trafic de migranţi, iar străinii pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.

Zeci de migranți au fost prinși de autorități

Zeci de migranți au fost prinși de autorități când voiau să iasă ilegal din țară. Aceștia au fost descoperiți într-un tir la vama Nădlac.

Forțele de ordine ale frontierei dein Nădlac I – judeţul Arad au descoperit mai mulți migranți, ascunşi în remorca unui TIR. Concret, 48 de cetăţeni din Irak, Iran, Siria, Afganistan şi India, voiau cu ajutorul conducătorului auto să iasă ilegal din România. Printre fugari s-au descoperit şase copii şi trei femei.

”În data de 26.11.2019, în jurul orei 20.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac I, judeţul Arad, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean român, conducând un ansamblu rutier format din cap tractor şi semiremorca, ambele înmatriculate în România.

Şoferul transporta piese auto pentru o societate din Austria. În baza analizei de risc specifice, poliţiştii de frontieră au procedat la efectuarea controlului amănunţit al mijlocului de transport, în urma căruia, în semiremorcă, au fost descoperite ascunse 48 de persoane”, anunţă Poliţia de Frontieră.

În momentul primelor verificări, poliţiştii de frontieră au stabilit naționalitatea cetățenilor. Acesția sunt cetăţeni din Irak, Iran, Siria, Afganistan şi India, şase minori, trei femei şi 39 de bărbaţi. Persoanele sunt solicitanţi de azil în ţara noastră.

Autoritățile fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic de migranţi pentru şoferul automarfarului. De asemenea, și tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat faţă de cei 48 de cetăţeni străini.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *