Prima pagină » Local » Zeci de mașini abandonate de ucraineni la Aeroportul Iași. Primăria, chemată să le ridice – FOTO

Zeci de mașini abandonate de ucraineni la Aeroportul Iași. Primăria, chemată să le ridice – FOTO

05 mart. 2022, 13:00,
Vlad Rotaru, în Local

Zeci de mașini au fost abandonate de ucraineni care ajung la Aeroportul Iași pentru a lua curse aeriene către alte destinații. Se cere sprijinul primăriei, însă lucrurile sunt mult mai complicate.

Situație neașteptată la Aeroportul Internațional Iași. Regia aeroportuară nu mai face față valului de refugiați din Ucraina, terminalele fiind mereu arhipline. În plus, aerogară a ajuns să se confrunte cu o altă problemă după creșterea numărului de persoane ce tranzitează terminalele. Totul este legat de persoanele care vin cu mașinile personale, pe care le lasă apoi de izbeliște.

Mașini abandonate la Aeroportul Iași

Refugiații ucraineni care vin cu autoturismele personale la aeroport le lasă în parcarea din apropiere, fără a mai fi interesați de ce se întâmplă cu acestea. Șefii aeroportului ieșean au arătat că situația este una critică.

„Ei vin aici, pleacă mai departe, și noi rămânem cu mașinile. Este o situație dificilă”, a spus Romeo Vatră, directorul Aeroportului Internațional Iași.

Primăria chemată să ridice mașinile ucrainenilor de la aeroport

Directorul Aeroportului Internațional Iași a menționat că va cere sprijinul primăriei pentru rezolvarea situației.

„O să avem o discuție cu primăria să vină să le ridice pentru a elibera parcarea”, a mai spus Romeo Vatră, directorul Aeroportului Internațional Iași.

Regia aeroportuară se confruntă cu probleme legate și de fluxul mare de pasageri, grupurile mari de refugiați fiind direcționate către Aeroportul Internațional „Henri Coandă” Otopeni.

Probleme cu mașinile abandonate de la aerogară

Totuși, municipalitatea arată că procedura este mult mai complicată și că cel mai probabil aerogara va trebui să găsească o altă soluție.

„Mașinile abandonate au alt statut. Este o procedură întreagă de notificare, după care, printr-o hotărâre de consiliu local, intră în patrimoniul primăriei. Ar trebui să le scoată pe domeniul public mai întâi. Noi nu putem intra pe proprietatea lor”, a spus Laurențiu Ivan, directorul Servicii Publice SA Iași.

O mică parte a refugiaților ucraineni ajung la Aeroportul Iași cu autobuzele CTP, preluați de la Gara Socola. Mașinile abandonate la Aeroportul Iași au ajuns să umple parcarea din fața celor trei terminale .

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *