Prima pagină » Razboi în Ucraina » Zeci de localități au fost atacate de ruși în doar o singură lună

Zeci de localități au fost atacate de ruși în doar o singură lună

26 mai 2022, 10:19,
în Razboi în Ucraina

Rușii au atacat în ultima lună 40 de localități din regiunile Donbas și Luhansk, o arată un raport făcut de autoritățile din Ucraina. Dacă orașele Severodonețk și Lysychansk vor fi cucerite de ruși, atunci toată regiunea Luhansk va pica sub controlul forțelor de la Moscova.

Recent, rușii au cucerit Mariupol de unde au luat prizonieri de război mii de soldați ucrainieni. Luptele de la Mariupol au fost extrem de intense până în momentul în care soldații ucrainieni au primit ordin să înceteze lupta.

40 de localități atacate de ruși într-o lună

Forțele ruse au atacat peste 40 de orașe din estul regiunilor Donbas și Luhansk, a anunțat armata ucraineană.

„Ocupatorii au tras în peste 40 de orașe din regiunea Donețk și Lugansk, distrugând sau distrugând 47 de locații civile, inclusiv 38 de case și o școală. În urma acestor bombardamente, cinci civili au murit și 12 au fost răniți”, au declarat forțele armate pe Facebook.

În ultima lună, Rusia și-a concentrat atenția asupra preluării controlului total asupra regiunii Donbas. Rusia a trimis mii de trupe în regiune, atacând din trei părți în încercarea de a încercui forțele ucrainene care rezistă în orașele Severodonețk și Lysychansk. Căderea lor ar lăsa întreaga provincie Luhansk sub control rusesc, un obiectiv cheie al războiului de la Kremlin. Duminică, guvernatorul de la Lugansk, Serhiy Gaidai, a acuzat Rusia că a adoptat o „abordare a pământului ars” în eforturile sale de a captura Severodonețk. Gaidai a avertizat că forțele ruse au distrus toate podurile, cu excepția unuia, peste râul Doneț și a spus că orașul riscă să fie tăiat de la alimentare.

În contextul Forumului Economic Mondial de la Davos, ministrul de Externe al Ucrainei, Dmytro Kuleba, a spus că situația din regiunea Donbas este „extrem de rea” și că țara are nevoie urgentă de sisteme de lansare multiple de rachete care încearcă să recucerească locuri precum orașul sudic Herson. De altfel, SUA acordă ajutor de 40 de miliarde de dolari ajutor militar și umanitar către Ucraina.

Rușii susţin că vor asigura coridor umanitar în Marea Neagră dacă Occidentul renunță la unele sancțiuni

Pe de o altă parte, toate porturile Ucrainei la Marea Neagră sunt cucerite de forțele rusești. Ucraina, un important lider mondial al exportului de cereale, nu mai poate să exporte cantitățile uzuale. Acest lucru ar duce la o criză alimentară mondială. Rusia a declarat recent faptul că vor asigura un coridor umanitar în Marea Neagră doar dacă Occidentul va mai renunța la unele sancțiuni.

De asemenea, ministrul adjunct de externe rus Rudenko a mai spus și că Rusia va discuta posibilitatea de a face schimb de prizonieri cu Ucraina, doar după ce soldații ucraineni care s-au predat vor fi condamnați pentru crime de război.

Totodată, unul dintre membrii delegației ruse care a participat la ultimele negocieri ruso-ucrainene, a spus săptămâna trecută că Moscova analizează posibilitatea de a elibera luptători ucraineni capturați în Mariupol în schimbul lui Viktor Medvedciuk, oligarh ucrainean și apropiat al președintelui rus Vladimir Putin arestat de autoritățile ucrainene.

Așadar, vom vedea dacă cele 40 de localități atacate de ruși vor fi și cucerite și cum va schimba acest lucru soarta războiului.

Bugetul.ro
Recalculare de urgență pentru 5 milioane de pensionari! Se întâmplă pe 15 iulie la CNPP, este ordin clar de la ministrul Muncii
redactia.ro
Cine e Albert NBN, trapperul cu 6 clase care a înjurat România la Beach, Please. Concertul său a scandalizat întreaga țară
Bugetul.ro
Omul lui Klaus Iohannis a devenit noul președinte CCR. Cine este judecătoarea Simina Tănăsescu, succesoarea controversatului Marian Enache
a1.ro
Insula Iubirii 2025. Casting ispite feminine în AntenaPLAY. Cine sunt tinerele care și-au dorit să facă parte din show
Playtech.ro
Amendă până la 100.000 de lei pentru românii care fac această greșeală când construiesc o casă. Legea e clară
observatornews.ro
Lua maşini de la ridesharing şi le ducea la dezmembrări. Un escroc a păcălit zeci de şoferi
Playsport.ro
Cine este omul din umbra lui Selly, co-organizator la “Beach, Please”, cu care a făcut 10 milioane de euro. George...
Evz.ro
Vremea se strică în România. Alertă de la ANM
realitatea.net
Ce temperatură trebuie să setezi la frigider când afară e caniculă. Trucul prin care să scazi factura la curent
SportpeSurse
Simona Halep a încălcat regulile familiei și a trecut un prag interzis în cultura machedonilor
Playtech.ro
Ce nu ai voie să faci pe casa scării. Nici să dai cu var în jurul uşii tale nu este permis, în 2025
Dailybusiness.ro
Autostrăzile A7 și A8, scoase din PNRR. Guvernul caută urgent finanțare alternativă
RomaniaTV
Simona Gherghe e în culmea fericirii! Nu a mai avut răbdare și le-a dat marea VESTE fanilor! Yuhuuuu! Felicitări! ❤️
stiriromania.ro
Alex Marcu, sfâșiat de durere lângă sicriul Teodorei. Bărbatul își ia adio de la soție cu râuri de lacrimi
RomaniaTV
BOMBA BOMBELOR în showbiz! David Măruță se iubește cu fiica lui Nicolai Tand. Fiul Andrei, sărut pătimaș cu Ilona Tand, la mare / VIDEO
redactia.ro
Imagini de coșmar! Un tânăr grav rănit la Beach Please după ce a fost împins în public chiar de artistul lui preferat
ego.ro
Știați că Alin Gălățescu are o fiică? Iată ce relație are cu ea și cu mama ei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
15 iulie 2025
15 iulie 2025