Prima pagină » Local » Zeci de intervenții făcute de ISU Iași în doar 24 de ore
Zeci de intervenții făcute de ISU Iași în doar 24 de ore

Zeci de intervenții făcute de ISU Iași în doar 24 de ore

17 oct. 2019, 13:41,
BZI.ro, în Local

În ultimele 24 ore, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Mihail Grigore Sturdza” al județului Iaşi au intervenit la următoarele misiuni:

 

 Intervenţii pentru stingerea incendiilor 

  • În data de 16.10.2019, ora 21:00, Detașamentul 1 de Pompieri Iaşi a intervenit în comuna Popricani, judeţul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la un depozit de furaje. Au ars aproximativ cinci tone de fân şi 15 baloţi de paie. Cauza probabilă de producere a incendiului: fumatul în locuri nepermise sau în locuri neprotejate corespunzător.
  • În data de 17.10.2019, ora 00:15, Detașamentul 2 de Pompieri Iaşi a intervenit în comuna Ţuţora, judeţul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la o casă de locuit. Au ars aproximativ patru metri cubi de material lemnos. Cauza probabilă de producere a incendiului: folosirea intenţionată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul.
  • În data de 17.10.2019, ora 04:36, Detașamentul 1 de Pompieri Iaşi a intervenit în municipiul Iaşi, pentru stingerea unui incendiu de deşeuri. Au ars diverse materiale combustibile şi deşeuri. Cauza probabilă de producere a incendiului: topituri de metale sau alte substanţe.
  • În data de 17.10.2019, ora 05:37, Detașamentul 1 de Pompieri Iaşi a intervenit în municipiul Iaşi, strada Canta, pentru stingerea unui incendiu produs la un tomberon de gunoi. Au ars aproximativ trei tone de deşeuri menajere şi şase tomberoane. Cauza probabilă de producere a incendiului: fumatul în locuri nepermise sau în locuri neprotejate corespunzător.

 

Misiuni de asanare şi distrugere a elementelor de muniţie neexplodată sau nedezactivată

  • În data de 16.10.2019, ora 08:30, echipa pirotehnica din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a intervenit în localitatea Vulturi, comuna Popricani, județul Iași pentru a ridica dintr-o pădure două bombe aruncător calibrul 82 milimetri, două grenade ofensive, un proiectil exploziv calibrul 47 milimetri, zece stabilizatoare bombă aruncător calibrul 82 milimetri, şase tuburi cartuş calibrul 7,92 milimetri, 23 cartuşe calibrul 7,92 milimetri şi un tub cartuş calibrul 13,2 milimetri. Suprafața asanată a fost de 200 metri pătraţi.

 

Alte intervenţii / misiuni 

  • În data de 16.10.2019, ora 17:00, Detașamentul 1 de Pompieri Iași a asigurat măsurile specifice privind instituirea acţiunilor integrate din competentă şi pentru prevenirea şi gestionarea situaţiilor de urgenţă ce se pot produce pe timpul desfăşurării mitingului „Iaşi protestează pentru rezidenţiat”, desfăşurat în municipiul Iaşi, Piaţa Unirii.
  • În data de 16.10.2019, ora 17:15, Detaşamentul 2 de Pompieri Iaşi a intervenit în municipiul Iaşi, strada Hatman Şendrea, pentru deblocarea uşii unui apartament. După pătrunderea în imobil, proprietara a fost găsită căzută în hol, conştientă. După acordarea de îngrijiri medicale, a fost transportată la spital de către echipajul de prim ajutor al Detaşamentului 2 de Pompieri Iaşi.
  • În data de 16.10.2019, ora 17:50, Detaşamentul 2 de Pompieri Iaşi a intervenit în municipiul Iaşi, strada Cerna, pentru deblocarea uşii unui apartament. După pătrunderea în imobil, proprietara a fost găsită conştientă. După acordarea de îngrijiri medicale, a fost transportată la spital de către un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Iaşi.

 

Intervenții pentru acordarea asistenței medicale de urgență şi prim ajutor calificat 

  • Echipajele SMURD au intervenit la 29 de cazuri medicale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *