Prima pagină » Local » Zeci de intervenții ale pompierilor ISU Iași. Incendii devastatoare în zona metropolitană
Zeci de intervenții ale pompierilor ISU Iași. Incendii devastatoare în zona metropolitană

Zeci de intervenții ale pompierilor ISU Iași. Incendii devastatoare în zona metropolitană

11 dec. 2021, 02:00,
Vlad Rotaru, în Local

Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Iași au fost solicitați, în ultima perioadă, la mai multe intervenții în localități din zona metropolitană. Angajații Inspectoratului au intervenit și în municipiul Iași, unde au avut loc unele incendii. În plus, angajații ISU Iași au fost prezenți și la alte solicitări în ultimele zile

Mai multe incendii au avut loc în zona metropolitană Iași în ultimele zile. Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Iași au ajuns în unele zone din municipiu, dar și în comuna Valea Lupului, pentru a stinge incendii pornite în gospodării.

„Un echipaj de intervenție din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a intervenit în municipiu, pe Calea Chișinăului, pentru stingerea unui incendiu produs la mai multe deșeuri. Au ars aproximativ 150 de kilograme de diferite deșeuri menajere și mase plastice. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații închise.

De asemenea, echipaje de intervenție din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași au intervenit în satul Valea Lupului, pentru stingerea unui incendiu produs la o casă de locuit. În urma incendiului au ars diferite obiecte de mobilier, aproximativ 20 de kilograme de materiale textile și s-a deteriorat zugrăveala din locuință pe o suprafață de aproximativ 100 de metri pătrați. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost jocul copiilor cu focul”, au mai precizat cei de la ISU Iași.

În cursul acestui an, pompierii ISU au intervenit în mai multe zone din municipiu la stingerea unor incendii.

Intervențiile realizate de pompierii ISU Iași în județ

În plus, angajații ISU Iași au ajuns și în zona municipiului Pașcani, unde au acționat la stingerea unui incendiu produs la o locuință din comuna Ruginoasa.

„Echipaje de intervenție din cadrul Secției de Pompieri Pașcani au intervenit în satul Vascani, comuna Ruginoasa, pentru stingerea unui incendiu produs la o casă de locuit. În urma incendiului au ars aproximativ 12 metri pătrați din acoperișul de lemn și tablă al anexei, aproximativ 0,5 metri cub lemn de foc, aproximativ 50 de kilograme de materiale textile și articole din PVC. S-au degradat obiecte de gătit, 4 metri pătrați de acoperiș, mobilier divers, lemn de foc, 30 de kilograme de materiale textile și materiale PVC. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost jarul căzut din
sobă”, au mai transmis cei de la ISU Iași.

În urmă cu câteva săptămâni, ISU Iași a intervenit în comuna Dobrovăț, unde în aceeași noapte au avut loc două incendii.

Intervenții ISU Iași în municipiu

Pompierii ieșenii au intervenit și în alte situații în urma unor solicitări din municipiul Iași. Angajații ISU au intervenit la unele misiuni legate de transportul persoanelor către mașinile Serviciului de Ambulanță Județean Iași și nu numai.

„Un echipaj de intervenție din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a intervenit în municipiu, pe strada Decebal, pentru transportul unei persoane supraponderale de la o ambulanță a Serviciului de Ambulanță Județean Iași la domiciliu. De asemenea, un echipaj de intervenție din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a intervenit în municipiu, pe șoseaua Ciric, pentru asigurarea măsurilor specifice și degajarea unui arbore căzut pe carosabil”, au mai spus cei de la ISU Iași.

Angajații Inspectoratului au ajuns și pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, pentru deblocarea ușii unui apartament.

„După pătrunderea în imobil, proprietara a fost găsită în dormitor conștientă. A fost preluată de echipajul de prim-ajutor pentru acordarea de îngrijiri medicale, ulterior a fost transportată la spital”, a arătat ISU Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *