Prima pagină » Local » Zeci de ieșeni s-au vaccinat împotriva COVID-19 de la începutul anului 2023! Majoritatea persoanelor s-au imunizat cu doza 5!

Zeci de ieșeni s-au vaccinat împotriva COVID-19 de la începutul anului 2023! Majoritatea persoanelor s-au imunizat cu doza 5!

11 ian. 2023, 02:00, 4 ,
Codruța Șoroagă, în Local

De la începutul anului 2023, doar 60 de ieșeni au ales să se vaccineze împotriva COVID-19. Dintre aceștia, 11 s-au vaccinat cu doza 5, 40 s-au imunizat cu doza 4 de vaccin, în timp ce nouă persoane au ales să se imunizeze cu cea de-a treia doză de vaccin împotriva COVID-19

Persoanele care doresc să se vaccineze împotriva COVID-19 trebuie să știe că la Iaşi este deschis un singur centru de vaccinare, la Spitalul de Pneumoftiziologie, unde este necesară o programare prealabilă care poate fi făcută la numărul de telefon 0370807700. Programul este de luni până vineri, începând cu ora 11:00 și până la 13:00.

De asemenea, pe cuprinsul județului, 174 de medici de familie administrează vaccinul împotriva COVID-19. Aceștia vaccinează atât persoanele aflate pe listele proprii, cât și pacienții care nu au medic de familie, dar și pe cei care se află pe lista unui medic de familie ce nu a încheiat contract cu Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Iași pentru vaccinarea împotriva COVID-19.

60 de ieșeni s-au vaccinat împotriva COVID-19 de la începutul anului 2023!

o persoana care se vaccineaza impotriva covid

Din totalul de vaccinări, 11 ieșeni s-au vaccinat cu doza 5, 40 s-au imunizat cu doza 4 de vaccin, în timp ce nouă persoane au ales să se imunizeze cu cea de-a treia doză de vaccin împotriva COVID-19

De la începutului anului 2023 până marți, 10 ianuarie, pe cuprinsul județului Iași, doar 60 de persoane au ales să se imunizeze împotriva COVID-19.

„De la începutul anului 2023 până în data de 10 ianuarie, pe cuprinsul județului Iași, 11 persoane s-au vaccinat cu doza 5, 40 de ieșeni s-au imunizat cu doza 4 de vaccin, iar nouă s-au vaccinat cu doza 3. Nu a existat nicio persoană care să se imunizeze cu doza 1 și 2 de vaccin împotriva COVID-19”, au transmis reprezentanții Direcției de Sănătate Publică (DSP) Iaşi.

Începând cu cea de-a doua jumătate a lunii decembrie 2022, ieșenii se pot imuniza cu cea de-a cincea doză de vaccin anti-COVID. Cei care își doresc să se imunizeze împotriva COVID-19 cu a patra sau a cincea doză de vaccin au acum şansa de a primi noile seruri cu tehnologie ARN mesager care au ajuns în luna decembrie în România. Aceste seruri sunt eficiente atât împotriva formei inițiale de COVID-19, cât şi a derivatelor din tulpina Omicron.

Numărul cazurilor confirmate cu COVID-19 este în creștere

Luni, 9 ianuarie 2023, pe cuprinsul județului Iași, 37 persoane au fost confirmate cu COVID-19. Numărul de infectări este în creștere, ținând cont că pe 8 ianuarie au fost înregistrate doar două cazuri noi de infectare, în timp ce, în data de 5 ianuarie 2023, 12 persoane au fost confirmate ca fiind infectate cu SARS-CoV-2.

„Conform datelor oferite de Institutul Naţional de Sănătate Publică, în data de 9 ianuarie 2023, pe teritoriul judeţului Iaşi au fost confirmate 37 persoane infectate cu COVID-19 din totalul de 734 de testări efectuate. Dintre cazurile confirmate pozitiv și internate, în ultimele 24 de ore s-au efectuat 12 externări și patru internări. În judeţul Iaşi, în ultimele 24 de ore s-au înregistrat două decese în rândul persoanelor confirmate, numărul total fiind de 2.540.

În ceea ce privește solicitările de testare a pacienților care prezintă simptomatologie specifică noului Coronavirus, ce au fost încărcate de medicii de familie pe platforma CAPESARO, menționăm că, în ultimele 24 de ore, echipajele mobile nu au efectuate testări”, au transmis reprezentanții DSP Iași.

Imunizarea este cea mai eficientă metodă de prevenire a infecției cu SARS-CoV-2. Cu toate acestea, tot mai puține persoane aleg să se vaccineze. La Iași, de la începutul anului 2023, doar 60 de persoane au ales să se imunizeze împotriva COVID-19.

Comentarii
  • Cate doze mai trebuie ca sa fii „imunizat” ?

  • slabut…slabut…se putea mai bine…expira milioane de mititeii de Obor in depozite 🙂

  • Doamne ca mare ti-e gradina..

  • – Codrutza draga , ai 2 greseli in 2 propozitii … – 1- nu este vaccin , ci TERAPIE GENETICA EXPERIMENTALA si – 2 – nu imunizeaza , ca de era sa o faca , nu aveai atatea cazuri de covidenie in randul „vaxxinatilor” . ” Zeci de ieșeni s-au VACCINAT împotriva COVID-19 de la începutul anului 2023! Majoritatea persoanelor s-au IMUNIZAT cu doza 5 !” Codruța Șoroagă P.S. Intrebarea care doare , pt. Gheorghita ala cu „sigur si eficient” , ar fi „cate doze credeti ca MAI SUNT NECESARE pana la imunizare” ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *