Prima pagină » Local » Zeci de ieșeni s-au adunat pentru a participa la cursa de rățuște de pe Bahlui. Totul a fost organizat în scop caritabil – FOTO

Zeci de ieșeni s-au adunat pentru a participa la cursa de rățuște de pe Bahlui. Totul a fost organizat în scop caritabil – FOTO

01 iun. 2024, 13:19, 6 ,
BZI.ro, în Local

Astăzi, 1 iunie 2024, va avea loc pe râul Bahlui, începând de la Podul pietonal „Sf. Andrei”, până la Podul „Podu Roș”, marea cursă a celor 3.000 de rățuște de cauciuc, iar în Parcul „Regina Maria a României”, din Podu Roș, vor fi organizate activități recreative pentru copiii prezenți. Câștigătorul cursei va primi suma de 500 de euro.

Cursa este una caritabilă. Câștigătorul va primi 500 de euro

Este al doilea an consecutiv când Clubul Rotaract Iași alături de Clubul Rotaract Iași Curtea Domnească organizează unul dintre cele mai interactive evenimente caritabile din Iași – Cursa de Rățuște Rotaract. Proiectul, cu o tradiție de peste 15 ani în România, se desfășoară concomitent în marile orașe ale țării, precum București, Timișoara, Cluj-Napoca și Sibiu, marcând Ziua Copilului într-un mod deosebit.

Cursa va fi precedată de prezentarea rățuștelor gigant, personalizate cu elementele de branding ale firmelor sponsor. Toate fondurile strânse în cadrul evenimentului vor fi utilizate pentru dotarea Centrului de Zi de Recuperare a Copilului cu Dizabilități și TSA „Sf. Andrei” din Iași cu un lift pentru piscină, destinat copiilor cu dizabilități.

Se poate participa cu una sau mai multe rățuște, iar o rățușcă corespunde unei donații de 10 lei. Prezența fizică nu este obligatorie. Rățușca câștigătoare va fi anunțată pe site. Donațiile pentru susținerea cauzei pot fi efectuate și după epuizarea rățuștelor. Pentru a atrage cât mai mulți concurenți, organizatorii vor premia deținătorul rățuștei câștigătoare cu suma de 500 de euro.

La prima ediție s-au strâns 34.000 de lei

În 2023, Cursa de Rățuște a avut loc pentru prima dată la Iași. Din fondurile strânse, în valoare de 34.770 de lei, 12.325 de lei au fost direcționați către organizarea evenimentului, iar întreaga sumă rămasă, de 22.445 de lei, a fost utilizată pentru a achiziționa 30 de camere implantabile ce au fost donate Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii ,,Sfânta Maria” Iași.

Rotaract reprezintă aripa tânără a organizației Rotary, întrunind tineri cu vârsta de peste 18 ani, ce se implică activ în susținerea și dezvoltarea comunităților din care fac parte. Districtul Rotaract 2241 este o organizație non-guvernamentală ce întrunește peste 800 de tineri de pe teritoriul României și al Republicii Moldova. Aceștia realizează, prin intermediul celor aproximativ 60 de Cluburi Rotaract, proiecte sociale, educaționale ori caritabile, ce răspund nevoilor comunității de care aparțin. Voluntarii Rotaract sunt oameni de acțiune, atât în activitatea lor dedicată binefacerii, cât și în cea profesională.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
13 iulie 2024
13 iulie 2024