Prima pagină » Local » Zeci de ieşeni nemulţumiţi de CTP Iaşi. Dispozitivele de plată cu cardul sunt defecte de câteva zile

Zeci de ieşeni nemulţumiţi de CTP Iaşi. Dispozitivele de plată cu cardul sunt defecte de câteva zile

08 oct. 2021, 09:33,
în Local

Mai mulţi ieşeni se arată nemulţumiţi de câteva zile din cauza faptului că dispozitivele de plată cu cardul pentru a achiziţiona un bilet nu funcţionează într-un autobuz al Companiei de Transport Public Iaşi.

Mai precis, timp de o săptămână dispozitivele de plată din autobuzul nr. 1973 pe traseul 43 are toate dispozitivele defecte.

Un șofer CTP Iași, dat afară pentru că a publicat mesaje anti-vaccin pe parbrizul autobuzului pe care-l conducea

Directorul CTP Iaşi, Cristian Stoica, a anunţat în data de 24 septembrie 2021, faptul că şoferul care a afişat mesaje împotriva vaccinării anti-Covid-19 pe parbrizul unui mijloc de transport în comun a fost dat afară. Conducătorului auto nu i s-a desfăcut contractul de muncă din cauza mesajului publicat, ci pentru fapta care s-a repetat vreme de 3 zile.

„Comisia de disciplină a analizat documentele, faptele şi a decis desfacerea contractului de muncă al şoferului, nu pentru mesaj în sine, ci pentru faptul că nu are voie să afişeze nimic neautorizat în mijloacele de transport. Niciun angajat al nostru. Fapta a fost în forma continuata, 3 zile la rând, deşi i s-a explicat că nu este ok conform regulamentului de ordine interioară şi drept urmare asta s-a decis. Salariaţii noştri nu au voie şi nu este ok să ne pună pe noi într-o situaţie delicată. Ei trebuie să vină la serviciu şi să conducă, asta este atribuţiunea lor. Nu să afişeze, dacă vor să o facă şi să afişeze, noi nu îngrădim dreptul la opinie, dar trebuie să o facă acasă la el, în mod particular, pe maşinile lor, nu pe mijloacele societăţii”, a declarat atunci Cristian Stoica, directorul Companiei de Transport Public Iaşi.

Șase șoferi au fost concediați după ce au fost prinși băuți în timpul serviciului

Șase șoferi de autobuz ai Companiei de Transport Public (CTP) Iași au fost concediați după ce au fost prinși băuți în timpul programului de lucru. Se pare că nu a fost un caz singular cel în care Mirel Coșan, un șofer CTP, a lovit grav o fată, în vârstă de 15 ani, pe trecerea pentru pietoni, fiind sub influența băuturilor alcoolice în timp ce conducea. Având în vedere faptul că viața călătorilor este pusă în pericol de inconștiența celor care urcă beți la volan, conducerea CTP a înăsprit controalele.

„Noi facem periodic, chiar zilnic, teste tuturor șoferilor și vatmanilor la plecarea în cursă. Nu tolerăm absolut deloc consumul de alcool! În urma mai multor verificări, în cursul ultimelor trei luni, am descoperit șase angajați ai companiei, șoferi de autobuz, care au consumat alcool în timpul orelor de lucru. Unii dintre aceștia au fost prinși deoarece miroseau a alcool chiar de la primele ore ale dimineții. Fără prea multe explicații, li s-a desfăcut contractul de muncă imediat după ce rezultatul testului arăta clar că au consumat alcool.

Siguranța călătorilor este pe primul loc! Începând cu data de 19 iunie 2021, procedura de verificare a angajaților cu privire la consumul de alcool a fost extinsă și la șoferii și vatmanii care fac schimbul de tură în traseu. Ne-a fost mai greu să îi testăm pe șoferii care fac schimbul de tură pe traseu în diferite capete de linie, dar se pare că este nevoie și de aceste verificări. Testările cu aparatul alcooltest includ mai multe categorii de personal, lunar fiind supuși testării aproximativ 1.100 de salariați”, a mai spus Cristian Stoica, directorul CTP Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *