Prima pagină » Local » Zeci de ieșeni au venit să admire obiectele de ceramică de la Târgul Cucuteni 5000 – GALERIE FOTO

Zeci de ieșeni au venit să admire obiectele de ceramică de la Târgul Cucuteni 5000 – GALERIE FOTO

28 iun. 2024, 11:53,
BZI.ro, în Local

A început o nouă ediție a Târgului Național de Ceramică Tradițională „CUCUTENI 5000”. Cea de-a 41-a ediţie are loc în perioada 28-30 iunie 2024, în Parcul Copou din Iaşi.

Târgul Național de Ceramică Tradițională „Cucuteni 5000” este un eveniment de mare importanță culturală și artistică ce se desfășoară anual, la Iași. În cadrul acestuia, meșteri populari și ceramiști talentați se adună pentru a prezenta creații unice și autentice.

Meșteri pricepuți vin din diferite regiuni ale țării pentru a-și expune creațiile și pentru a-și demonstra abilitățile în fața publicului interesat. Târgul oferă ocazia de a cumpăra obiecte de artă unicat, realizate manual, care pot aduce o notă de autenticitate și rafinament oricărui interior. În anii trecuți, au fost prezenți peste 120 de meșteri atât de la noi din țară, cât și din Republica Moldova și Ucraina, care vor ajunge și la această ediție.

Printre aceștia se numără meșterii olari din Cătămărăşti Deal şi Dorohoi (județul Botoşani), Braniştea (județul Galați), Corund şi Miercurea Ciuc (județul Harghita), Schitu Stavnic – Voineşti (județul Iași), Marginea (județul Suceava), Horezu și Lungeşti (județul Vâlcea), Chişinău, Nisporeni, Drochia și Iurceni (Republica Moldova), dar și din regiunea Cernăuţi (Ucraina).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *