Prima pagină » Eveniment-Social » Zeci de elevi din Moldova, în vizită la prezentarea ofertei academice la Universitatea de Științele Vieții din Iași – GALERIE FOTO

Zeci de elevi din Moldova, în vizită la prezentarea ofertei academice la Universitatea de Științele Vieții din Iași – GALERIE FOTO

29 mai 2022, 18:20,
în Eveniment-Social

Zeci de elevi, alături de profesori au vizitat Universitatea de Științele Vieții (USVIasi) „Ion Ionescu de la Brad” din Iași. Aceștia au primit informații și au vizitat infrastructura modernă a instituției de învățământ superior. Prof. univ. dr. ing. Gerard Jităreanu, rector sau conf. univ. dr. ing. Denis Țopa, decanul Facultății de Agricultură alături de alți colegi le-au prezentat detalii legate de oportunitățile în cariera pe care le pot avea viitorii absolvenți de liceu dacă aleg să studieze la una dintre cele patru facultăți ale USVIași la Admiterea 2022.

În acest sfârşit de săptămână, elevi de la Liceul „Regina Maria” din Dorohoi, de la Liceul Economic Tehnologic „Nicolae Iorga” Pascani, Liceul cu Program Sportiv din Bacău şi de la Liceul Tehnologic Dorna Candrenilor s-au conectat la vibe-ul studenției la Universitatea de Ştiinţele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” Iaşi. Feedback-ul lor a fost unul grozav!

Programul propus pentru vizitele de o singură zi elevilor și liceenilor la USVIasi

Aula Magna „Haralamb Vasiliu” – prezentarea Universității, cu cele patru facultăți și 17 specializări, clipuri și materiale promoționale oferite elevilor invitați;  echipa Biroului de promovare si studenți ai USV Iași, absolvenți ai liceului ce ne vizitează

Biblioteca USV Iași  – prezentarea serviciilor oferite, punctarea, reliefarea accesului gratuit al studenților

Clădirea TPPA  – laboratoare și săli moderne, atelierele de microproducție.

Cantina USV Iași – prânzul oferit liceenilor. Vor lua masa aproximativ 50 de persoane – elevii, profesorii, șofer și însoțitorii din partea gazdei.

Institutul de Cercetări pentru Agricultură și Mediu – FITOTRON- camerele climatice, fizica și chimia solului

Muzeul de anatomie – prezentarea exponatelor unice

Baza sportivă  – vizitarea sălilor și posibilitatea de a face mișcare invitaților care doresc.

Detalii complete despre Admiterea 2022 la USVIași

Specializări noi și calendarul complet al admiterii 2022 la Universitatea de Științele Vieții ”Ion Ionescu de la Brad” din Iași. Astfel, Facultatea de Ingineria Resurselor Animale și Alimentare va avea programe noi de studii atât la licență, cât și la masterat. De asemenea, în perioada 11-22 iulie 2022 se va desfășura înscrierea candidaților pentru admiterea din sesiunea iulie 2022 la domeniile: Agronomie, Horticultură, Zootehnie, Inginerie și management în agricultură și dezvoltare rurală, Ingineria produselor alimentare, Ingineria mediului, Biotehnologii, Biologie și Medicină Veterinară

O serie de specializări noi și date despre etapa admiterii 2022 au fost stabilite la Universitatea de Științele Vieții (USVIași) ”Ion Ionescu de la Brad” din Iași”. Facultatea de Ingineria Resurselor Animale și Alimentare (FIRAA) din cadrul instituției va avea programe noi de studii atât la licență, cât și la masterat. Astfel, la admiterea din iulie 2022, absolvenții studiilor de licență vor avea la dispoziție două programe noi de master: ”Managementul proiectelor și antreprenoriat în domeniul agroalimentar” și ”Management în industria ospitalității (HoReCa)”.

Datorită numeroaselor solicitări venite atât din țări ale Uniunii Europene (UE), cât și din afara spațiului european, reprezentanții FIRAA au depus documentația necesară la Agenția Română pentru Asigurarea Calității în Învăţământul Superior (ARACIS) pentru înființarea programului de studii de licență Animal Sciences (Zootehnie), cu predare în Limba engleză.

Specializări noi și calendarul complet al admiterii 2022, la Universitatea de Științele Vieții din Iași

Având în vedere expertiza educațională acumulată timp de 70 ani, resursa umană formată continuu, dar și resursele de patrimoniu acumulate pentru activitatea didactică și de cercetare în acest domeniu de studii, Consiliul Facultății de Ingineria Resurselor Animale și Alimentare vine cu propunerea înființării programului de studii de licență ”Animal Sciences”, cu predare în Limba engleză.

”Acesta este structurat pe același plan curricular cu programul de licență Zootehnie, cu predare în Limba română. Există solicitări din ce în ce mai multe pentru parcurgerea programelor de licență (Bachelor of Science) în domeniile științelor agro-veterinare, de către absolvenți de studii medii din spațiul Uniunii Europene, dar și din state terțe, care au deja tradiție istorică de colaborare educațională cu România: țări ale Orientului Mijlociu, regiunea Africii de Nord și Centrale, state ale Parteneriatului Estic (republici independente, foste state ale Uniunii Sovietice)”, a declarat prof. univ. dr. Mircea Pop, decanul FIRAA.

USV Iași vizează dezvoltarea competențelor antreprenoriale, cât și cele de gestionare eficientă a problemelor din domeniul HoReCa

De asemenea, oportunitatea înființării celor două programe de masterat reiese din obiectivele urmărite de conducerea FIRAA, cele ce au în prim-plan dezvoltarea competențelor antreprenoriale, cât și cele de gestionare eficientă a problemelor din domeniul HoReCa.

”În ceea ce privește Managementul proiectelor și antreprenoriat în domeniul agroalimentar, principalul obiectiv al programului de studii este de a oferi masteranzilor cunoștințele referitoare la managementul proiectelor, precum și de stimulare a spiritului antreprenorial în domeniul agroalimentar cu scopul inserției atât în mediul privat cât și în cel public. Programul MIO vizează abordarea principalelor concepte, metode și tehnici de management, astfel încât să asigure absolvenților capacitatea de a gestiona corect și eficient problemele specifice unităților cu funcțiuni de cazare sau alimentație publică, dar și abilitatea de adaptare la schimbările inevitabile din acest sector de activitate. Programul se adresează atât absolvenților de facultate care optează pentru o carieră în industria ospitalității, cât și persoanelor care activează deja în domeniu, dar doresc să se dezvolte profesional în calitate de lideri executivi și strategici”, a mai punctat prof. univ. dr. Mircea Pop.

Au fost stabilite criteriile de admitere la Universitatea de Științele Vieții

Pe de altă parte, USV Iași a stabilit condițiile și calendarul admiterii pentru anul universitar 2022-2023. Aceasta se va face prin concurs, pe baza notelor obținute la probele de Bacalaureat (nota de la proba scrisă de Limba şi literatura română – 50 la sută, nota de la o altă probă scrisă, la alegerea candidatului –- 50 la sută). Numărul total de locuri solicitate Ministerului Educației de către USV Iași este de 992, dintre care peste 700 locuri sunt propuse a fi cu finanțare de la bugetul de stat. Conform calendarului, în perioada 11-22 iulie 2022 se va desfășura înscrierea candidaților pentru Admiterea din sesiunea iulie 2022 la domeniile Agronomie, Horticultură, Zootehnie, Inginerie și management în agricultură și dezvoltare rurală, Ingineria produselor alimentare, Ingineria mediului, Biotehnologii, Biologie și Medicină veterinară. În aceeași perioadă, 11-22 iulie 2022, se va desfășura înscrierea pentru Învățământul la Distanță (ID) la domeniile Agronomie, Inginerie și Management în Agricultură și Dezvoltare Rurală, Horticultură și Zootehnie.

Instituția de învățământ a stabilit și perioada dedicată preînscrierilor, astfel între 3 mai și 30 iunie 2022 va fi deschisă platforma de preînscrieri on-line pentru toate programele de studii din cadrul USV Iași, iar cei care vor dori, vor putea să folosească această facilitate. USV Iași va oferi posibilitatea candidaților de a se înscrie și on-line pe platforma http://admitere.uaiasi.ro, dar și la sediile facultăților cu respectarea măsurilor pentru evitarea transmiterii virusului COVID-19.

Sursa foto: USV Iași

Bugetul.ro
Adio, ANPC pentru Cristian Popescu Piedone! Curtea de Apel București i-a dat vestea, după ce a fost acuzat de nepotism
redactia.ro
Donald Trump a decis. Ce se întâmplă cu trupele americane din România
Bugetul.ro
Spitalul care nu va mai exista. 150 de milioane de euro pierdute din cauza incompetenței locale
a1.ro
Filmările pentru Insula Iubirii sezon9 s-au încheiat:„Emoțiile ating cele mai înalte cote, trăirile sunt mai puternice ca oricând”
Playtech.ro
Cine este Nicolle Fota, noua iubită a lui Cătălin Botezatu. Ea are 18 ani, el 58
observatornews.ro
Insula din Caraibe unde oamenii dispar fără urmă. "Poliţia s-a enervat şi ne-a spus să ne oprim"
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
Doliu la Hollywood. A murit un mare actor
realitatea.net
Țara vecină unde alimentele s-au ieftinit cu 50%. Românii din apropiere se pregătesc să treacă granița pentru a face cumpărături
SportpeSurse
Ucraina și România au bătut palma pentru un MEGA-PROIECT, spre fericirea lui Dan Șucu și frații Pavăl
Playtech.ro
Cum să cureți salteaua cu bicarbonat de sodiu. Trucul e folosit și în hotelurile de lux. Va arăta mereu impecabil
Dailybusiness.ro
Ciocolata care i-a fascinat pe români după căderea lui Nicolae Ceaușescu revine la raft în România
RomaniaTV
Cristela Georgescu ține post negru intermitent: „De 6 ani fac asta. Am pierdut tot ce a însemnat ”corp deșeu”, se vede clar”
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
Dispar banii de pe carduri, ANAF şi BNR avertismente pentru toţi românii cu carduri
redactia.ro
Doliu în medicina românească. A murit unul dintre cei mai importanți medici. A fost un profesionit desăvârșit
ego.ro
Vești proaste pentru Gabriela Cristea! Ce s-a aflat după demisia de la Antena Stars EXCLUSIV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
29 martie 2025
29 martie 2025