Prima pagină » Actualitate » Zeci de cadre medicale infectate cu coronavirus! Se întâmplă în Galaţi
Zeci de cadre medicale infectate cu coronavirus! Se întâmplă în Galaţi

Zeci de cadre medicale infectate cu coronavirus! Se întâmplă în Galaţi

06 iul. 2020, 11:38,
George Cristian în Actualitate

Zeci de cadre medicale infectate cu coronavirus în Spitalul Judeţean din Galaţi. Conform informaţiilor apărute în presă, în spitalul din Galaţi au fost confirmate, până acum, zeci de cadre medicale cu coronavirus. Situaţia este una îngrijorătoare şi reflecta faptul că pericolul de infectare nu a trecut.

Zeci de cadre medicale infectate cu coronavirus

Conform informaţiilor existente până la acest moment, în spitalul Judeţean Galaţi au fost confirmate un număr de 24 de angajaţi ca având coronavirus. Luni, 6 iulie 2020, au fost confirmaţi la testul de depistare a infecţiei mai mulţi angajaţi şi cel puţin noua pacienţi din spital au fost confirmaţi.

Secţia Medicală nr.2 din cadrul Spitalului Judeţean Galaţi este secţia cea mai afectată de noul focar de cornavirus găsit în Galaţi. Se pare că secţia a fost închisă şi urmează dezinfecţia. Medicii şi asistentele declarate pozitive la infectarea cu COVID-19 au fost deja transferate la alte unităţi medicale din oraşul Galaţi. Aceştia vor fi trataţi conform bazei de tratament existente la nivel naţional.

Alte secţii afectate de focarul de coronavirus sunt şi secţiile de Cardiologie, Chirurgie 2 şi Unitatea de Primiri Urgenţe. Din păcate situaţia este una foarte gravă deoarece medicii care nu s-au infectat până acum au un volum uriaş de muncă, trebuind să suplineze şi lipsa colegilor infectaţi.

Când au apărut primele cazuri de infectare a cadrelor medicale de la Spitalul Judeţean Galaţi

Primele cazuri de personal medical infectat la Spitalul Judeţean Galaţi au apărut încă de săptămâna trecute.Vă aducem aminte faptul că, săptămâna trecută, au fost pozitivate un număr de 10 persoane ca având COVID-19. Conform listei iniţiale, infectaţi la moment respectiv au fost un medic rezident, şapte asistente medicale şi două îngrijitoare. Acestea îşi desfăşurau activitatea la secţiile de Oncologie, Urologie, Cardiologie, dar şi la Unitatea de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean Galaţi. În urma anchetei epidemiologice, angajaţii enumeraţi mai sus nu s-au infecta în spital pentru că în secţiile din unitatea medicală mai sus menţionată nu se mai fac internări ale pacienţilor care au COVID-19. Pacienţii care nu prezintă urgente mari sunt externaţi în aceste momente, iar în interior se face dezinfecţie.

Medicii trag un semnal de alarmă: Pericolul nu a trecut

Medicii din Galaţi trag un semnal de alarmă şi declară faptul că, după terminarea unei ture sunt terminaţi. Aceştia spun faptul că, personalul operează la capacitate maximă, ţinând cont că nu mai este în acelaşi număr. În altă ordine de idei, personalul medical din întreaga ţară se confrunta cu o creştere a numărului de pacienţi bolnavi de covid-19. La ultima informare realizată şi transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, România înregistrase un număr de 28.973 persoane. În data de 5 iulie 2020, numărul persoanelor diagnosticate în 24 de ore era de 391 de noi cazuri de îmbolnăvire. Până pe data de 5 iulie, în România murise 1.750 persoane.

Când este gata proiectul de lege privint cerinţele CCR legate de izolare şi carantinare

Nelu Tătaru a anunțat că proiectul de lege privind cerințele CCR legate de izolare și carantinare este deja gata, iar acesta urmează a fi pus pe ordinea de zi a ședinței de Guvern.

„Noi suntem în acest moment, începând de vineri, de când a apărut motivarea Curţii Constituţionale, în elaborarea unui proiect de lege care este gata. Mâine vom avea o şedinţă de Guvern în care îl vom ridica pe ordinea de zi şi vrem să aducem în concordanţă un proiect de lege cu cerinţele Curţii Constituţionale. Odată ce vom avea adaptate, statuate şi votate în Parlament ce înseamnă boală transmisibilă, ce înseamnă carantină, ce înseamnă izolare, ce înseamnă pacient internat, sunt momente pe care le vom pune pe tapet şi ne vom întoarce la ce înseamnă identificarea unui focar, izolarea unei zone, carantinarea unei zone”, a spus Tătaru, la Realitatea Plus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`