Prima pagină » Eveniment-Social » Zeci de animale au avut nevoie de îngrijiri medicale oferite de spitalul veterinar din cadrul USVIași în perioada sărbătorilor
Zeci de animale au avut nevoie de îngrijiri medicale oferite de spitalul veterinar din cadrul USVIași în perioada sărbătorilor

Zeci de animale au avut nevoie de îngrijiri medicale oferite de spitalul veterinar din cadrul USVIași în perioada sărbătorilor

07 ian. 2022, 02:00,
Valentin Hutanu în Eveniment-Social

Compartimentul de Urgențe al Spitalului Clinic pentru Animale de Companie a acordat asistență medicală veterinară non-stop animalelor de companie în perioada sărbătorilor de Crăciun și Anul Nou. Totul, la Spitalul Veterinar din cadrul Universității de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad”, din Iași. Peste 100 de pacienți, în principal animale de companie, au avut nevoie de îngrijirile medicale de urgență. De reamintit este că, în martie 2021, instituția educațională a deschis primul compartiment veterinar de urgență pentru animale mici din Moldova, în cadrul Facultății de Medicină Veterinară

Peste 100 de pacienți, în principal animale de companie, au avut nevoie de îngrijirile medicale de urgență oferite de Spitalul Veterinar din cadrul Universității de Științele Vieții (USVIași) „Ion Ionescu de la Brad”, din Iași.

Compartimentul de Urgențe al Spitalului Clinic pentru Animale de Companie al USV Iași a acordat asistență medicală veterinară non-stop animalelor de companie, în perioada sărbătorilor de Crăciun și de Anul Nou. Astfel, în intervalul 23 decembrie 2021 – 3 ianuarie 2022, triajul Compartimentului de Urgențe al Spitalului Clinic pentru Animale de Companie al USV Iași a fost luat cu asalt de 106 cazuri, pacienții fiind câini și pisici cu patologie severă, care au necesitat consultații și tratamente prompte din partea medicilor de gardă.

Spitalizare plină cu animale în stare gravă

În acest interval, spitalizarea a fost plină cu animale în stare gravă, care au necesitat supraveghere din partea personalului medical.

„În acest interval, spitalizarea a fost plină cu animale în stare gravă, care au necesitat supravegherea din partea personalului medical. Au fost efectuate intervenții chirurgicale de urgență în zilele de Crăciun, dar și în noaptea de Revelion. În topul urgențelor au fost tulburările digestive datorate excesului alimentar și alimentației necorespunzătoare cu ocazia sărbătorilor, dar și accidentele rutiere. Medicii și studenții din cadrul Compartimentului de Urgențe, coordonat de conf. univ. dr. Mihai Musteață, au demonstrat încă o dată devotament și dăruire pentru profesie și pentru companionii noștri dragi”, a transmis conf. univ. dr. Sorin Aurelian Pașca, prodecanul Facultății de Medicină Veterinară din cadrul USV Iași.

Primul compartiment veterinar de urgență pentru animale mici din Moldova

De reamintit este că, în martie 2021, USVIași a deschis primul compartiment veterinar de urgență pentru animale mici din Moldova, în cadrul Facultății de Medicină Veterinară, iar unicitatea acestuia constă în diversitatea specializărilor și dotărilor, precum și în capacitatea de spitalizare a pacienților 24 de ore din 24, indiferent de gravitatea patologiei, inclusiv în weekend. Deschiderea Spitalului Clinic pentru Animale de Companie a reprezentat un pas important pentru creșterea calității actului medical în medicina veterinară din regiunea Moldovei.

„În acest fel, toți proprietarii de animale mici, din Iași sau din județele Moldovei, în momentul în care acestea vor avea nevoie de un medic veterinar, vor putea să solicite un consult, un tratament, vaccin sau o intervenție chirurgicală, pentru toate specializările. Clinicile veterinare sunt organizate exact ca acelea pentru medicina umană, sunt dotate corespunzător, iar procesul de modernizare și asigurare cu aparatură și echipamente este continuu. Asistența medicală înalt specializată se asigură 7 zile din 7, 24 de ore din 24, inclusiv în regim de urgență, aspect foarte important pentru proprietarii de animale. De asemenea, activitatea din clinici este importantă și pentru studenții veterinari, deoarece au cazuistică permanentă, participă la consultații, intervenții, operații, tratamente, dobândind în acest fel experiență, respectiv cunoștințele necesare acestei profesii”, arăta prof. univ. dr. ing. Gerard Jităreanu, rectorul USVIași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
13 ianuarie 2025
13 ianuarie 2025