Prima pagină » Local » Zeci de accidente produse de cei care conduc trotinete electrice în Iași

Zeci de accidente produse de cei care conduc trotinete electrice în Iași

30 iun. 2022, 14:14, 4 ,
în Local

Trotinetele electrice din Iași au devenit un calvar pentru şoferii care participă la trafic. De când au apărut serviciile de sharing, şoferii dar şi pietonii se plâng de modul în care posesorii de trotinete electrice conduc.

Vă aducem aminte faptul că sunt zeci de filmulețe în care cei care conduc trotinete electrice sunt surprinși încălcând legislația rutieră.

Zeci de accidente produse de conducătorii de trotinete electrice din Iași

Conform unor statistici, de la începutul anului 2022 pe raza municipiului Iași s-au produs 33 de accidente rutiere care au avut în prim plan conducătorii de trotinete electrice. De altfel, au fost sute de alte incidente care nu au fost raportate de către cei care le-au produs. Sunt mărturii în acest sens. Mulţi cetăţeni se plâng de modul haotic pe care unii posesori de trotinetă îl adoptă în momentul în care merg pe trotuar, dar şi pe stradă.

La polul opus, oamenii legii par să nu ofere soluţii concrete pentru remedierea problemelor actuale. Poliţiştii explică faptul că vârsta minimă legală pentru a conduce un astfel de mijloc de transport este de 14 ani. Realitatea bate teoria pentru că pe străzile din municipiu oamenii pot vedea mulți copii care conduc sub vârsta legală. Despre măsuri de protecție nici nu poate fi vorba. Rămâne doar o recomandare purtarea căștii de protecție sau, pe timp de noapte, a vestelor reflectorizante.

Soluţia concretă ar putea veni de la autoritățile centrale care sunt somate să intervină din punct de vedere legislativ pentru a clarifica modalitățile prin care oamenii legii pot interveni.

Unii ieșeni care folosesc trotinetele electrice sunt indisciplinați în trafic, dar și lipsiți de bun simț

Una peste alta, în fiecare zi în Iași putem observa câte un posesor de trotinetă electrică care face slalom printre pietoni, dar și printre mașini. Disciplina în trafic pare că le lipsește cu desăvârșire unor trotiniști. Lucrul acesta este întâlnit și în rândul unor șoferi, așa că vina este împărțită. Oricum, de la apariția serviciilor de profil, pe grupurile ieșene au fost postate imagini cu tricicletele electrice lăsate în mijlocul drumului, pe mijlocul trotuarului dar și în Bahlui.

 

Concluzia este simplă, accidentele rutiere provocate de cei care conduc trotinete electrice în Iași ar trebuie să reprezinte un semnal pentru autoritățile centrale care ar trebui să acționeze în consecință.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *