Prima pagină » Sanatate » Zece tipuri de magneziu și beneficiile lor

Zece tipuri de magneziu și beneficiile lor

14 iun. 2024, 14:07,
în Sanatate

Suplimentele cu magneziu sunt disponibile sub diferite forme, iar fiecare are indicațiile și beneficiile sale. Modul de administrare diferă și el în funcție de tipul de magneziu,

Tipurile de magneziu și beneficiile lor

Magneziul se găsește sub diferite forme, însă cele mai comercializate suplimente sunt: citratul de magneziu, sulfatul de magneziu, oxidul de magneziu, clorura de magneziu, hidroxidul de magneziu, gluconatul de magneziu, glicinatul de magneziu, malatul de magneziu, lactatul de magneziu și ororatul de magneziu.

Citratul de magneziu este unul dintre cele mai folosite din lume, având un grad de absorbție mai mare decât altele. Acesta se administrează pe cale orală și poate fi tratament pentru constipație, dar poate fi util și împotriva depresiei și anxietății.

Sulfatul de magneziu se administrează pe cale orală, dar și intravenoasă în cadrul unui spital. De asemenea, poate fi un remediu pentru constipație, iar variantă de administrare pe cale intravenoasă previne sau tratează preeclampsia (hipertensiune în sarcină).

Oxidul de magneziu se absoarbe mai greu decât alte tipuri. Este comercializat sub formă de pulbere sau capsule și tratează indigestii, arsuri gastrice, constipații și migrene. Reacții adverse: crampe și diaree.

Clorura de magneziu se administrează pe cale orală și tratează arsurile gastrice și constipația. Acesta poate fi folosit și sub formă de sare, utilizat ca ingredient în creme cu efect antiinflamator.

Hidroxidul de magneziu este comercializat ca supliment alimentar și are efect antiinflamator și antimicrobian. Reacții adverse: scaune moi și dese.

Gluconatul de magneziu este un supliment care se absoarbe foarte ușor, contribuind la relaxarea musculaturii. Acesta e benefic și reglării somnului, dar și reducerii anxietății și stresului.

Glicinatul de magneziu este un alt supliment care are proprietăți calmante, dar poate și avea efecte benefice contra bolilor inflamatorii, inclusiv diabetul și afecțiunile cardiace.

Reacții adverse ale suplimentelor cu magneziu

Suplimentele cu magneziu sunt considerate, în general, sigure pentru majoritatea oamenilor. Odată ce s-a atins nivelul adecvat de magneziu din organism, excesul va fi eliminat prin urină.

Cu toate acestea, anumite suplimente, sau doze excesive de suplimente, pot provoca efecte adverse. Riscul crescut la efecte adverse îl au persoanele cu boli renale.

Semnele de toxicitate sunt: greață, vărsături, diaree, slăbiciune musculară, respirație neregulată, letargie, retenție urinară.

În mod paradoxal, deși sursele de magneziu sunt numeroase, cazurile de deficit sunt frecvente. Aproape două treimi din populația țărilor dezvoltate nu își asigură doza optimă recomandată zilnic.

Magneziul este deosebit de important, fiind implicat în peste 300 de funcții în organism. El este esențial pentru sinteza proteinelor, funcțiile nervoase și musculare, controlul glicemiei și reglarea tensiunii arteriale.

Cauza principală a deficitului de magneziu este mâncarea ultraprocesată. Produsele alimentare care trec prin procese extensive de prelucrare industrială își pierd proprietățile și își diminuează semnificativ valorile nutriționale.

Când vine vorba de a alege formula de magneziu potrivită nevoilor tale, trebuie să se țină cont de vârstă și starea sănătății. Acest lucru e cu atât mai important cu cât există posibilitatea ca suplimentele să ajungă să interacționeze cu medicamente precum antibioticele, diureticele sau medicamente care reglează fluxul gastroesofagian. De asta e cel mai indicat consultarea cu un medic înaintea administrării oricărui tip de magneziu.

Bugetul.ro
Cutremur provocat de CEC Bank pe piața din România. Banca de stat numărul 1 din țară a decis să intre pe un teritoriu neexplorat, dar foarte dificil
redactia.ro
Doliu în politica românească. A murit un membru important USR. S-a și filmat înainte să se arunce de la etaj
Bugetul.ro
Adio, 0,50 lei din garanția SGR! Românii care colectează sticle și PET-uri vor avea parte de schimbări importante în viitorul nu foarte îndepărtat
a1.ro
Mesaje de „La mulți ani” Sfântul Gheorghe 2025. Felicitări cu urări pentru sărbătoriții de pe 23 aprilie
Playtech.ro
Imagini nemaivăzute cu Papa Francisc. Cum arăta în tinerețe, când era inginer chimist
observatornews.ro
Un fost consilier, candidat la Primăria Tulcea s-a sinucis. Şi-a anunţat decizia într-un video, pe Facebook: "Vă rog să nu veniți la înmormântarea mea"
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
Cât de fricos e Putin. A fost panică la Kremlin din cauza unui cadou
SportpeSurse
Gigi Becali nu dă doi bani pe moartea Papei Francisc. Reacție fără pic de compasiune
Playtech.ro
Primești 500 de lei de la stat dacă lași iarba să crească. Românii cu livezi nu știu de acest ajutor
Dailybusiness.ro
Poți păstra numărul de înmatriculare dacă vinzi sau radiezi mașina? Legea oferă răspunsul clar
RomaniaTV
Românii nu vor mai plăti cash sau cu cardul. Noua metodă de plată care va deveni obligatorie
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
Eliza Natanticu, sfâșiată de durere, după moartea lui nea Gioni din Las Fierbinți. Era TATĂL ei, dar puțină lume știa. O părăsise când era mică
redactia.ro
Care au fost, de fapt, ultimele cuvinte ale Papei înainte de a muri. Gestul emoționant pe care l-a făcut cu puțin timp înainte să intre în comă
ego.ro
Anca Alexandrescu, de nerecunoscut! În aceste imagini, îți e greu să-ți dai seama că ea este FOTO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
23 aprilie 2025
23 aprilie 2025