Prima pagină » Actualitate » Zece pacienți din secția de îngrijiri paliative, infectați cu COVID-19! Șansele de supraviețuire sunt minime
Zece pacienți din secția de îngrijiri paliative, infectați cu COVID-19! Șansele de supraviețuire sunt minime

Zece pacienți din secția de îngrijiri paliative, infectați cu COVID-19! Șansele de supraviețuire sunt minime

25 apr. 2020, 04:00,
Bianca Ciubotariu în Actualitate

Zece pacienți infectați cu COVID-19, în stare extrem de gravă, au fost aduși de la Pașcani la Iași. Medicii se chinuie să-i țină în viață. Infecția cu COVID-19 poate fi fatală pentru aceștia

Ancheta continuă la Spitalul municipal Pașcani și apar noi cazuri. Pe data de 20 aprilie, un cadru medical de la Secția de Îngrijiri Paliative din cadrul unității medicale a fost depistat pozitiv la infecția cu coronavirus. Imediat s-a decis testarea celor 48 de bolnavi internați la secția în care lucra acesta. În urma testelor a reieșit că zece persoane deja se contaminaseră. Cei zece bolnavi confirmați cu COVID-19 au fost transferați la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Iași. În același timp, internările la secția de Îngrijiri Paliative din Pașcani au fost sistate. Tot în această perioadă, Direcția de Sănătate Publică Iași a testat și personalul medical din secție. Au fost recoltate 52 de probe. Șase cadre medicale, dintre care două asistente și două infirmiere, au fost confirmate pozitiv. Celelalte 30 de teste au ieșit negative și 16 teste mai erau în lucru ieri (n.r.- 24 aprilie). Ancheta epidemiologică este încă în desfășurare.

Riscuri extem de mari!

Cadrele medicale de la Spitalul de Boli Infecțioase sunt sceptice în ceea ce privește rezistența acestor pacienți în lupta cu COVID-19.

„Cei zece pacienți sunt internați la Spitalul de Boli Infecțioase și vor rămâne internați aici momentan. Apariția infecției cu COVID-19 poate zdruncina starea de sănătate a pacienților foarte tare. Acești pacienți au o capacitate foarte scăzută de apărare a organismului. Aceștia se află internați în saloane și se află sub atenta supraveghere a medicilor specialiști”, a specificat prof. dr. Carmen Dorobăț, managerul Spitalului de Boli Infecțioase Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`