Prima pagină » Magazin » Zece fructe de vară pe care trebuie neapărat să le mănânci cât sunt în sezon
Zece fructe de vară pe care trebuie neapărat să le mănânci cât sunt în sezon

Zece fructe de vară pe care trebuie neapărat să le mănânci cât sunt în sezon

24 iun. 2022, 20:21,
în Magazin

Cui nu-i place să treacă pe la piață și să ia câteva kilograme de fructe proaspete de vară înainte de a pleca la un picnic într-un weekend din iulie?

Abundența de fructe și legume din timpul verii este una dintre cele mai mari plăceri ale sezonului. Și în timp ce majoritatea fructelor pot (și ar trebui) să fie pur și simplu spălate și consumate imediat, este, de asemenea, distractiv să iei aceste dulciuri de sezon și să le folosești în bucătărie, făcând mâncarea bună și mai bună.

Iată zece dintre fructele noastre preferate de vară, plus câteva idei despre cum anume să le folosești.

  1. Afine

Fie că îți cultivi singur, fie că le culegi sălbatic, fie că iei câteva kilograme de la un stand de pe marginea drumului sau de la piață, nimic nu se compară cu afinele proaspete, care explodează de savoare. Ne place să le gătim într-un sos dulce pentru a acoperi totul, de la înghețată la fursecuri cu bezea.

  1. Cireșe

Dulci sau acrișoare, cireșele sunt un deliciu absolut de vară. Nu vom refuza niciodată să stăm în parc și să scuipăm sâmburii în lac. Dar ne place, de asemenea, să scoatem sâmburii din cireșe pentru a face cu ele o salată de fructe.

  1. Mure

Murele sunt superstaruri când vine vorba de o alimentație sănătoasă. În afară de un gust fenomenal, aceste fructe de pădure sunt extrem de bogate în antioxidanți și sunt încărcate cu vitamina C – o porție de 100 g de mure are aproximativ 35 la sută din cantitatea recomandată.

Scăzute din punct de vedere caloric, murele sunt un fruct grozav pentru o gustare și sunt umplute atât cu fibre solubile, cât și cu cele insolubile, astfel încât să te mențină sătul. Și murele sunt pline cu o mulțime de lucruri care sunt grozave pentru pielea și părul tău.

Dacă ești suficient de norocos să știi de unde să cumperi mure sălbatice, ești norocos. Aceste bunătăți dulci sunt cele mai bune atunci când practic cad de pe tulpină și sunt cele mai bune atunci când sunt folosite în cele mai simple mâncăruri, precum o tartă ușoară.

  1. Pepene verde

Dacă ai întreba cincizeci de persoane să numească cel mai emblematic fruct de vară, este un pariu sigur că 49 dintre acestea ar spune pepenele roșu. Unul dintre modurile noastre preferate de a-l mânca este tăiat în felii și marinat în lămâie și mentă, în stil mojito.

  1. Căpșuni

Căpșunile proaspăt culese sunt asemănătoare cu roșiile proaspete, în sensul că cele pe care le cumperi în sezon sunt incomparabil mai bune decât cele tari ca piatra din afara sezonului pe care le găsești la supermarket. Merită să îți cultivi propriile căpșuni doar pentru a gusta cât de bune pot fi.

  1. Piersici

Ca în cazul tuturor fructelor, cu cât sunt mai proaspete piersicile, cu atât mai bine. Așa că ia-le de pe plan local, oriunde ai locui. Alege-le pe cele mai coapte și mai suculente și caramelizează-le apoi pune-le peste o prăjitură răsturnată.

  1. Zmeură

Dacă începi să vezi zgârieturi pe brațele oamenilor de la țară, atunci știi că este sezonul culesului de zmeură. Ne place să asociem aceste fructe de pădure delicate și acrișoare cu o mică lingură de înghețată de ciocolată neagră sau cu migdale, ovăz și unt, în batoane.

  1. Smochine

Smochinele proaspete sunt unul dintre cele mai evazive și delicioase alimente ale naturii și unul dintre lucrurile noastre preferate la sfârșitul verii. Cel puțin o dată pe an, ne încărcăm cu cel mai copt buchet pe care îl găsim, îl tăiem în felii, îl stropim cu miere și alte toppinguri, apoi invităm niște prieteni la noi. Dacă rămâne suficient, coacem restul într-o crostata bogată de smochine.

  1. Caisele

Fructele cu sâmburi de toate felurile sunt delicioase, desigur, dar caisele sunt pur și simplu într-o ligă aparte. Sezonul caiselor proaspete ne face întotdeauna să scoatem echipamentul de conserve pentru a face această dulceață divină.

  1. Struguri

Sigur, poți găsi întotdeauna la magazin struguri fără sâmburi și sunt foarte buni. Dar pentru cei care știu să caute, există mult mai multe soiuri extrem de gustoase în sezon. Mănâncă-i așa cum ai mânca cireșele, scuipând semințele. Sau feliază-i și curăță-i de semințe și coace-i într-o plăcintă delicioasă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *