Te confrunți cu probleme digestive și nu știi ce să faci? Iată o listă cu zece alimente care calmează arsurile la stomac.
În termeni medicali, arsurile la stomac poartă denumirea de pirozis. Acestea sunt cauzate de mai mulți factori, însă, în majoritatea cazurilor, sunt provocate de o afecțiune gastrică sau de un stil de viață nesănătos. De asemenea, arsurile la stomac se mai pot instala și după o masă copioasă, când ați consumat alimente grase. Ele pot fi combătute cu ajutorul unei alimentații echilibrate, dar dacă apar regulat și intesitatea lor crește, trebuie să cereți sfatul unui medic.
Zece alimente care calmează arsurile la stomac: Te vor face să te simți din ce în ce mai bine!
Printre alimentele benefice când vine vorba de arsuri la stomac, se numără: ghimbirul, bananele, ananasul, papaya, mușețelul, lemnul dulce, menta, scorțișoara, mărarul și cartoful. Iată ce rol au acestea:
Ghimbirul
Ghimbirul conține numeroase substanțe, cu rol calmant în cazul tulburărilor digestive. El relaxează esofagul, ajuta la o desfăşurare normală a digestiei şi reduce riscul de apariţie a arsurilor. În trecut, oamenii consumau ghimbir după fiecare masă și, astfel, preveneau problemele digestive.
Ghimbirul este adesea utilizat în ceaiuri. Dacă vă confruntați cu arsuri la stomac, beți un ceai de ghimbir cu 20 de minute înainte de masă. El se realizează din apă clocotită și o linguriță de ghimbir proaspăt ras.
Bananele
Toată lumea știe că bananele funcționează ca un pansament pentru stomac. În componența acestora se află o enzimă, care are rolul de a stimula mucoasa gastrică să producă o cantitate și mai mare de mucus. Astfel, se formează un strat protector, care liniștește stomacul iritat și ameliorează senzația de arsură. S-a demonstrat că, pentru problemele gastrointestinale, mai potrivite sunt bananele verzi.
Ananasul
Ananasul conține enzime digestive și substanţe proteolitice. Acestea ajută în cazul în care vă confruntați cu arsuri la stomac sau aveți alte probleme digestive. Totodată, ananasul are o cantitate considerabilă de glutamină, menită să protejeze mucoasa gastrică. Ananasul poate fi mâncat cu miere, pentru efecte mai bune.
Papaya
Nici papaya nu este de dat uitării când apar problemele digestive. Sucul obținut din acest fruct este excelent în ameliorarea arsurilor de la stomac.
Mușețelul
Mușețetul este cunoscut pentru efectele sale calmante. De asemenea, datorită proprietăților antiinflamatoare, antiseptice și antispastice, ceaiul de mușețel este aliatul de temut al arsurilor stomacale.
Lemnul dulce
Lemnul dulce conține numeroși compuși, care vă ajută atunci când suferiți de probleme digestive. Cu ajutorul ceaiului de lemn dulce, puteți preveni chiar și ulcerul gastric.
Menta
Menta este extraordinară când vorbim de arsuri la stomac. Luați câteva frunze de mentă și faceți un ceai calmant. Combinat cu roiniță, elimină gazele intestinale.
Scorțișoara
Printre beneficiile pe care le are scorțișoara asupra organismului se numără și facilitarea digestiei, dar și reducerea balonării. Prin urmare, dacă vă confruntați cu arsuri la stomac, nu ignorați scorțișoara. O puteți presăra pe o felie de pâine sau o puteți folosi în ceaiuri.
Mărarul
Și mărarul este excelent dacă vă confruntați cu arsuri la stomac. Este suficient să preparați o infunzie din această plantă aromată și puteți spune adio problemelor digestive.
Cartoful
Un alt aliat împotriva arsurilor stomacale este cartoful. Beți zeama obținută dintr-un cartof crud și veți avea un stomac sănătos.