Prima pagină » Actualitate » Zborurile Turkish Airlines, anulate din cauza unei erori. Zeci de pasageri nu au mai putut ajunge în România
Zborurile Turkish Airlines, anulate din cauza unei erori. Zeci de pasageri nu au mai putut ajunge în România

Zborurile Turkish Airlines, anulate din cauza unei erori. Zeci de pasageri nu au mai putut ajunge în România

02 nov. 2023, 08:55,
BZI.ro, în Actualitate

Zeci de oameni au rămas blocați pe aeroportul din Istanbul, după ce toate zborurile Turkish Airlines au fost anulate miercuri seară, 1 noiembrie 2023. Compania aeriană Turkish Airlines a făcut anunțul.

„Stimați pasageri. Există o întrerupere în sistemul nostru din cauza unor erori generale în cadrul sistemului de informații. Din acest motiv, toate zborurile noastre din Aeroportul Istanbul și Aeroportul Sabiha Gokcen de astăzi, între orele 19.00 și 22.00 au fost anulate. Mulțumim pentru înțelegere”, a precizat Turkish Airlines.

Zborurile Turkish Airlines, anulate din cauza unei erori

Imaginile surprinse pe aeroportul din Istanbul ilustrau foarte mulți oameni blocați din cauza cursei anulate. Reprezentanții companiei aeriene au anunțat că zborul de la Istanbul la Constanța a fost anulat în mod oficial.

”Sperăm sincer că problema tehnică a proceselor de emitere a biletelor și de rezervare din cadrul Turkish Airlines va fi rezolvată cât mai curând posibil. Dorim să vă anunțăm că am activat serviciile noastre gratuite de Wi-Fi pentru a asigura o comunicare neîntreruptă pentru toți pasagerii noștri în terminalul nostru”, au transmis reprezentanții Aeroportului Istanbul pe Twitter.

Avionul urma să sosească la ora 21.05 și să decoleze la ora 21.55. Zborul a fost anulat pe ruta Constanța-Istanbul și retur. În primă instanță era anulat până la ora 22.00, dar intervalul orar s-a extins până astăzi, 2 noiembrie 2023, fără să se știe cu exactitate încă ora, potrivit surselor Antena 3 CNN.

Se pare că motivul pentru care aeronavele au rămas la sol este căderea sistemului informatic al Turkish Airlines și astfel nu au mai putut fi accesate listele cu pasageri.

„Toate zborurile Turkish Airlines sunt anulate, în această seară – nu va zbura nimic, între orele 19.00 si 22.00! Întrucât a căzut total sistemul informatic al Turkish Airlines, compania nu are acces la listele de pasageri”, a transmis Corina Martin, reprezentantul agenției de turism, pe Facebook, ieri, 1 noiembrie.

Compania a anunțat că va oferi cazare, va plăti rambursări și va compensa orice pierderi din cauza zborurilor anulate, potrivit aa.com.tr.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
13 iulie 2024
13 iulie 2024