Prima pagină » International » Zbor cu un Boeing încheiat cu zeci de răniți și o aterizare de urgență după o serie de „turbulenţe puternice”
Zbor cu un Boeing încheiat cu zeci de răniți și o aterizare de urgență după o serie de „turbulenţe puternice”

Zbor cu un Boeing încheiat cu zeci de răniți și o aterizare de urgență după o serie de „turbulenţe puternice”

01 iul. 2024, 22:20,
BZI.ro, în International

Un avion de linie aparţinând companiei spaniole Air Europa, un Boeing 787-9 Dreamliner care zbura de la Madrid la Montevideo, a fost nevoit să aterizeze de urgenţă, luni, la Natal, în Brazilia, în urma unor „turbulenţe puternice” care s-au soldat cu mai mulţi răniţi, anunţă compania aeriană, relatează AFP.

Compania spaniolă anunţă pe X că aeronava a „aterizat în mod normal” la Natal, în nord-estul Braziliei.

„Între 25 și 30″ de persoane au suferit răni

O sursă diplomatică din Uruguay a indicat că „între 25 și 30″ de persoane au suferit răni, deși această cifră nu este încă definitivă. Majoritatea rănilor au fost clasificate drept „traume ușoare” și nu au existat cazuri imediate care să pună viața în pericol, a adăugat sursa.

„Răniţii au fost preluaţi pentru a fi îngrijiţi”, anunţă Air Europa.

Air Europa a anunțat că un avion de înlocuire va pleca de la Madrid

Air Europa a anunțat că un avion de înlocuire va pleca de la Madrid în cursul zilei de luni pentru a continua călătoria spre Montevideo cu pasagerii rămași.

Boeing se află, de asemenea, sub supravegherea Departamentului de Justiție al SUA (DOJ), care a concluzionat în luna mai că societatea ar putea fi urmărită penal pentru încălcarea unui acord de urmărire penală amânată din 2021 legat de accidentele 737 MAX. DOJ ar fi oferit Boeing o înțelegere pentru a evita un proces, dar familiile victimelor solicită urmărirea penală și cer o amendă de aproape 25 de miliarde de dolari.

Boeing se află, de asemenea, sub supravegherea Departamentului de Justiție al SUA (DOJ), care a concluzionat în luna mai că societatea ar putea fi urmărită penal pentru încălcarea unui acord de urmărire penală amânată din 2021 legat de accidentele 737 MAX. DOJ ar fi oferit Boeing o înțelegere pentru a evita un proces, dar familiile victimelor solicită urmărirea penală și cer o amendă de aproape 25 de miliarde de dolari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *