Cauți o rețetă cu zarzavat pentru iarnă cu morcov și țelină? Ai nimerit cum nu se poate mai bine! În articolul de astăzi, ți-am pregătit o rețetă simplă, economică și rapidă, ca la bunica.
Zarzavatul cu morcov și țelină este ideal pentru supe, ciorbe, tocănițe și mâncăruri de tot felul. Fie că ești expertă în ale bucătăriei, fie că îți place să cochetezi cu ideea de gătit, zarzavatul este o alegere potrivită. Se prepară ușor, repede, nu costă mult și ține toată iarnă. Poate fi depozitat în cămară, în balcon sau la frigider și va da aromă fiecărui preparat, în care este integrat.
Rezultatul te va uimi și multă lume te va lăuda pentru preparatele delicioase. Nu ai nevoie decât de puține ingrediente și de multă iubire. Spor la gătit!
:format(webp)/https://bzi.ro/wp-content/uploads/2022/02/morcov-telina.jpg)
Poate fi depozitat în cămară, în balcon sau la frigider și va da aromă fiecărui preparat, în care este integrat.
Zarzavat pentru iarnă cu morcov și țelină: Iată cum se prepară
Pentru această rețetă, ai nevoie de: trei kilograme de morcovi, un kilogram de rădăcină de țelină, un kilogram de ardei capia roșu, o jumătate de kilogram de rădăcină de păstârnac și de pătrunjel, o legătură de frunze de țelină, o legătură de pătrunjel verde, un kilogram de sare grunjoasă, neiodată.
Pentru început, spală ardeii, curăță-i și taie-i în cuburi mici. După ce ai spălsat și curățat rădăcinoasele, dă-le prin răzătoare, iar verdeața toac-o mărunt.
Amestecă totul, împreună cu sarea, într-un vas mare și acoperă-l. Lasă-l așa pentru 24 de ore. A doua zi, presează bine zarzavatul, pentru a îndepărta zeama și pune-l în borcane de 800 de grame, pe care le vei capsa.
Zarzavatul se realizează simplu, fără fierbere și va avea un gust inconfundabil. Se adaugă în mâncare, câte una sau două linguri, fără să mai fie nevoie să pui sare.
:format(webp)/https://bzi.ro/wp-content/uploads/2022/02/sticle-zarzavat.jpg)
Zarzavatul se realizează simplu, fără fierbere și va avea un gust inconfundabil.
Idee de rețetă la care poți folosi acest zarzavat: Borș delicios de zarzavat
Pentru prepararea unui borș cu zarzavat, vei avea nevoie de: trei-patru morcovi, o rădăcină de pătrunjel, o bucată de țelină, un ardei gras, trei-patru cartofi, o ceapă mare, una sau două roșii, zarzavat, suc de roșii, borș, pătrunjel și leauștean verde.
Primul pas este să toci morcovii, rădăcina de pătrunjel, țelina, ceapa și ardeiul în cubulețe mici. Apoi, pune pe foc o oală cu aproximativ doi litri de apă și, când apa începe să se încălzească, pune rădăcinoasele și, după un timp, pune ceapa și ardeiul.
Ulterior, se taie cartofii cuburi și se adaugă și ei. Mare atenție, însă! Dacă ai cartofi „făinoși”, care fierb imediat și se împrăștie în oală, pune-i mai târziu și nu imediat după celelalte legume.
În momentul în care legumele sunt aproape fierte, pune roșiile și așteaptă ca ciorba să dea, din nou, în clocot. Pune apoi zarzavatul, sucul de roșii și lasă să fiarbă. La final se adaugă, după gust, borșul acru.
După ce ai pus borșul, așteaptă să dea în clocot, pune verdeața și acoperă oala cu un capac. Lasă borșul cu zarzavat să se odihnească și apoi poate fi mâncat.
:format(webp)/https://bzi.ro/wp-content/uploads/2022/02/bors-zarzavat.jpg)
Pentru prepararea unui borș cu zarzavat, vei avea nevoie de: trei-patru morcovi, o rădăcină de pătrunjel, o bucată de țelină, un ardei gras, trei-patru cartofi, o ceapă mare, una sau două roșii, zarzavat, suc de roșii, borș, pătrunjel și leauștean verde.