Prima pagină » Sanatate » Zahărul care face minuni pentru sănătate. Beneficiile neștiute ale consumului de zahăr candel brun

Zahărul care face minuni pentru sănătate. Beneficiile neștiute ale consumului de zahăr candel brun

05 oct. 2023, 16:18,
BZI.ro, în Sanatate

Zahărul candel brun este o formă de zahăr nerafinat. Este folosit în scopuri culinare și medicinale și este obținut din zahăr cristalizat și arome. Acesta este mai puțin dulce decât zahărul rafinat, ceea ce îl face o alternativă mai sănătoasă în comparație cu zahărul alb tradițional.

Beneficiile neștiute ale consumului de zahăr candel brun

Zahărul candel brun este produs din trestie de zahăr și sevă de palmier. Zahărul obținut astfel este bogat într-o serie de nutrienți, fiind foarte bogat în vitamine esențiale, minerale și aminoacizi, în principal vitamina B12, care este foarte importantă pentru funcționarea optimă a organismului.

Împrospătează respirația. Respirația urât mirositoare poate apărea din cauza bacteriilor care stau în gură pentru mai mult timp, de exemplu atunci când nu-ți speli sau clătești gura după masă. Zahărul candel brun menține o respirație proaspătă dacă este consumat după masă.
Calmează tusea. Tusea poate apărea atunci când gâtul este atacat de germeni sau când ai febră. Zahărul candel conține proprietăți medicinale care te pot ajuta să scapi de tuse instantaneu. Trebuie doar să îl ții în gură, iar acest lucru vă aduce alinare tusei persistente.
Benefic pentru gâtul înțepenit. Vremea rece poate cauza diverse probleme de sănătate, inclusiv dureri de gât. Zahărul candel este o soluție rapidă pentru vindecarea gâtului înțepenit. Amestecă zahăr candel cu piper negru măcinat și ghee (unt clarificat) și consumă această combinație seara.
Crește nivelul de hemoglobină. Persoanele care suferă de niveluri scăzute de hemoglobină pot avea probleme precum anemia, piele palidă, amețeli, oboseală și slăbiciune, printre altele. Zahărul candel brun vine în ajutor crescând nivelul de hemoglobină, și ajutând la circulația sângelui în corp.
Ajută la digestie. Acest zahăr nu este folosit doar pentru îndulcire, ci și pentru că ajută și la digestie atunci când este consumat împreună cu semințe de fenicul. Are proprietăți digestive care ajută procesul de digestie la scurt timp după ce e consumat. Așadar, pentru a preveni indigestia, consumă câteva bucăți de zahăr candel brun după masă.

O alternativă mai sănătoasă a zahărului alb

Cristalele de de zahăr candel brun sunt considerate a fi o alternativă sănătoasa a zahărului clasic. Pe deasupra, acesta are și unele beneficii pentru sănătate, pe care le puteți afla citind în continuare.

Stimulent de energie. Are un gust revigorant, care oferă un impuls de energie dacă îl consumi după masă. După masă, ai tendința de a deveni letargic, însă zaharul candel îți va crește nivelul de energie. Consumă-l împreună cu semințe de fenicul pentru a preveni starea de moleșeală.
Oprește sângerarea nazală. Vei fi surprins să afli că acest zahar ajută efectiv la oprirea sângerării din nas, care este destul de comună. Dacă se întâmplă să îți curgă sânge din nas, consumă câteva bucățele de zahăr cu apă, iar sângerarea se va opri la scurt timp.
Ajută la buna funcționare a creierului. Acest zahăr mai este folosit și ca medicament natural pentru creier. El ajută la îmbunătățirea memoriei și la reducerea oboselii mentale. Amestecă zahărul candel brun cu lapte cald și bea-l înainte de culcare. Acesta va funcționa ca un bun remediu natural pentru îmbunătățirea memoriei.
Util pentru mamele care alăptează. Zahărul candel brun este recunoscut pentru beneficiile pe care le oferă mamelor care alăptează. Acest lucru se datorează faptului că funcționează ca un antidepresant și crește producția de lapte matern. Pe deasupra, acest zahăr este mai puțin dulce și nu va afecta în niciun fel mama.
Îmbunătățește vederea. Zahărul candel brun ajută la îmbunatățirea vederii. Pentru a preveni slăbirea vederii și formarea cataractei, consumă mai des acest tip de zahăr. Amestecă-l într-un un pahar cu apă, și consumă-l după masă sau pe tot parcursul zilei pentru a-ți menține sau îmbunătăți vederea.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *