Prima pagină » Culinar » Zacuscă de vinete cu ardei capia. O gustare aromată pentru un ospăț nemaipomenit  

Zacuscă de vinete cu ardei capia. O gustare aromată pentru un ospăț nemaipomenit  

18 iul. 2022, 09:27,
BZI.ro, în Culinar

O zacuscă de vinete cu ardei capia pentru iarnă este unul dintre preferatele preferate ale întregii familii. Rețeta de vinete cu ardei și usturoi este bomba pentru fiecare cină. Vinetele marinate cu ardei copți sunt extrem de buni alături de un grătar în natura sau lângă pește și pui. Această zacuscă este potrivită pentru orice ospăț.  Mai mult decât atât, zacusca merge extraordinar de bine cu brânzeturi tinere murate, cu feta, si cu o bucată de pâine proaspătă.

Rețeta oferă cantitatea de produse pentru o porție mică, astfel încât să puteți încerca, evalua și abia apoi să o faceți pentru iarnă. Astfel, pentru a pregăti câteva borcane de zacuscă vei avea nevoie de vinete în cantitate de 5 kg, ardei gras roșu 2 kg, ceapă în cantitate de 0,5 kg, usturoi în proporție de  200 de grame. Pentru a aromatiza zacusca vei avea nevoie de coriandru proaspăt în cantitate de 800 de grame, oțet de 5% în cantitate de 1-1,5 căni și fulgi de ardei roșu aproximativ 5 lingurițe sau 2-3 păstăi. Iar sare puteți adăuga după gust, la fel precum și uleiul vegetal.

zacusca de vinete cu ardei si alte ingrediente

Majoritatea gospodinelor le place această rețetă pentru vibrația sa vizuală și aromatică

Zacusca de vinete cu ardei capia. Cum să pregătești fiecare ingrediente înainte de a pune deliciul în borcan

Majoritatea gospodinelor le place această rețetă pentru vibrația sa vizuală și aromatică. Această zacuscă se poate prepara atât pentru iarnă cât și pentru fiecare zi, ca gustare parfumată.

Pentru a pregăti acest fel de mâncare pentru iarnă la fel precum gogonelele dulci, se spală foarte bine vinetele. Ulterior, acestea se taie în cercuri de cel puțin 1 cm grosime. După care se presară rondelele de vânătă cu sare grunjoasa și se lasă 2 ore.

În timp ce rondelele sunt eliberate de amărăciune, pregătește dressingul. Pentru al pregăti se macină coriandrul și usturoiul într-un tocător sau mașina de tocat carne. După care se adaugă ceapa tocată, fulgii de ardei iute, oțetul, care vor da o aromă plăcută preparatului.

zacusca de vinete cu ardei si alte ingrediente

Mai mult decât atât, zacusca merge extraordinar de bine cu brânzeturi tinere murate, cu feta, si cu o bucată de pâine proaspătă

Dacă folosiți păstăi, nu fulgi, de ardei iute, atunci acestea trebuie măcinate împreună cu ierburi și usturoi. De asemenea, poți să folosește la pregătirea felului de mâncare, ardei iute la borcan pentru iarnă.

Cum să gătești corect vinetele. Sfaturile gospodinelor pentru o conservă nemaipomenită

Pentru a obține un deliciu adevărat pentru iarnă trebuie să cunoști câteva sfaturi utile din partea gospodinelor. Este bine să știi că vinetele sunt destul de pretențioase atunci când trebuie gătite. Astfel, este important să stoarceți vinetele și să le prăjiți pe ambele părți până se rumenesc în ulei vegetal de floarea-soarelui.

zacusca de vinete cu ardei si alte ingrediente intr-un bol pe o masa langa alti ardei proapeti

Vinetele marinate cu ardei copți sunt extrem de buni alături de un grătar în natura sau lângă pește și pui

După care, ardeii capia se spală, se usucă, se scoate miezul, se taie rondele si se fierb puțin la fel ca și atunci când pregătești ardei copți la borcan. Puteți folosi același ulei în care s-au prăjit vinetele, și nu mai mult de 5-7 minute. Se amestecă vinetele, boia de ardei, dressingul într-un vas emailat, se amestecă bine, se pune sare după gust, uneori gospodinele adaugă și hrean ras la borcan și se lasă peste noapte acoperită în prealabil cu un prosop sau tifon.

După ce insistați, amestecați din nou zacusca de vinete cu ardei capia. Din moment ce amestecul este gata trebuie să o întindeți cât mai strâns în borcane. După care închideți cu hârtie și păstrați la frigider borcanul până la iarnă, după care zacusca poate fi transferată în pivniță.

zacusca de vinete cu ardei si alte ingrediente

Rețeta de vinete cu ardei și usturoi este bomba pentru fiecare cină

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *