Prima pagină » Culinar » Zacuscă de ciuperci champignon pentru iarnă, un preparat delicios și savuros

Zacuscă de ciuperci champignon pentru iarnă, un preparat delicios și savuros

11 iul. 2022, 11:30,
BZI.ro, în Culinar

Zacusca de ciuperci champignon pentru iarnă este extrem de delicioasă, fiind îndrăgită de toți membrii familiei. Aceasta se poate servi chiar și în zilele de post pe o felie de pâine prăjită. Rețeta este simplă de preparat, fiind gata în doar două ore. Mai mult de atât, ingredientele necesare sunt la îndemâna oricui.

Pentru a obține o mâncare gustoasă și savuroasă se recomandă să folosiți legume proaspete, nu la conservă. De asemenea, ciupercile champignon pot fi combinate și cu alte soiuri. 

Zacuscă de ciuperci champignon pentru iarnă, ingrediente

Pe lângă salata de castraveți cu ceapă, de pe rafturile din cămară nu trebuie să lipsească nici zacusca de ciuperci champignon pentru iarnă. Aceasta este foarte delicioasă și este una dintre cele mai îndrăgite rețete. Preparatul se gătește din doar câteva ingrediente și ține pe tot parcursul sezonului rece. Ingredientele necesare de care aveți nevoie sunt un kilogram de ciuperci champignon, 300 mililitri de ulei, un kilogram de ceapă, un kilogram de roșii și un kilogram de gogoșari sau ardei kapia. 

Pentru condimentarea rețetei veți avea nevoie de câteva frunze de dafin, sare și piper boabe. Zacusca se poate găti din orice fel de ciuperci comestibile, precum ghebe sau gălbiorii. De asemenea, pentru ca mâncarea să fie mai gustoasă se pot amesteca două soiuri. Un aspect foarte important este faptul că legumele trebuie să fie proaspete, nu la conservă. Din ingredientele menționate veți obține în jur de 8 borcane de 400 grame. 

Cum se prepară zacusca de ciuperci champignon

Mai întâi de toate va trebui să curățați și să spălați ciupercile în mai multe ape. În timpul acesta, ardeii kapia sau gogoșarii se vor coace pe aragaz, plită sau în cuptor. Ulterior, se vor curăța și vor fi lăsați să se scurgă. Ceapa va fi tocată mărunt, apoi va fi adăugată într-o cratiță cu 300 mililitri de ulei încins. Se va amesteca din când în când, apoi când observați că devine aurie se pun ardeii și se mai lasă 10 minute. Roșiile tocate vor fi adăugate în tigaie și se lasă pentru câteva momente. În acest timp se amestecă pentru ca compoziția să nu se prindă de cratiță. Ciupercile vor fi tăiate mărunte, apoi se vor pune peste ingredientele din vas. 

Se condimentează totul cu sare după gust, apoi se pun trei foi de dafin și o lingură de piper boabe. Compoziția se lasă la fiert în jur de 2 ore. Când observați că uleiul se ridică la suprafață, mâncarea este gata. Aceasta va fi turnată fierbinte în borcane sterilizate în prealabil. Pentru ca mâncarea să fie și mai gustoasă, se recomandă ca vasele să fie introduse pentru un sfert de oră la cuptor. Ulterior, acestea vor fi scose, apoi vor fi acoperite cu capace și cu o pătură până a doua zi. La final, le puteți pune în cămară și vor rezista pe tot parcursul sezonului rece. 

Zacusca de ciuperci champignon pentru iarnă este un mic dejun delicios pe placul tuturor. Aceasta este sănătoasă fiind lipsită de conservanți sau coloranți. O mâncare pe care trebuie să o încercați este și rețeta de ghiveci călugăresc. Preparatul nu trebuie trecut cu vederea, fiind indicat și pentru persoanele aflate la dietă. O porție are doar 126 de kcal. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *