Prima pagină » Magazin » „WST” printre cel mai ravnit numar de inmatriculare – Vezi povestea lui

„WST” printre cel mai ravnit numar de inmatriculare – Vezi povestea lui

10 apr. 2013, 00:03,
Echipa BZI.ro, în Magazin
a:3:{s:7:"site_id";i:1;s:6:"old_id";i:357784;s:8:"site_url";s:10:"www.bzi.ro";}

Apetenta romanilor pentru numere de inmatriculare neobisnuite a determinat Directia de Inmatriculari Permise (DRPCIV) sa restrictioneze 160 de combinatii de litere.

HEL„, „IAD„, „GOD” sau „WST” sunt printre cele mai dorite numere de inmatriculare, scrie Adevarul. Povestea combinatiei „WST” este inedita.

„Povestea combinatiei ‘WST’ este urmatoarea: la un moment dat, Serviciul de Protectie si Paza (SPP) si-a marit parcul auto de vehicule destinate insotirii demnitarilor pe deplasari rutiere si a cerut Directiei o combinatie de numere care sa fie greu de retinut, majoritatea sa fie consoane si sa aiba secventa intreaga.

In urma consultarii calculatorului s-a ajuns la concluzia ca aceasta combinatie WST era aproape intacta, fiind si la sfarsitul alfabetului. Odata atribuita aceasta secventa si odata ce masinile respective au aparut pe strada, oamenii au interpretat ca cine are combinatia WST nu mai este oprit in trafic de Politia Rutiera.

A ramas oarecum in mintea cetatenilor faptul ca litera W pusa ca prima litera ar avea o semnificatie, iar agentii de circulatie se feresc sa opreasca masinile care au numarul cu aceasta litera”, povestesc specialisti din cadrul Directiei.

„Exista si cazuri in care combinatiile sunt restrictionate sau blocate. Asta se poate intampla la solicitatea unei institutii, atunci cand combinatia are semnificatii obscene, si la refuzul repetat de ridicare al unui numar din partea cetatenilor”, explica Dan Mosescu, seful de la Inmatriculari Permise Bucuresti.

Alte combinatii interzise sunt cele blocate in urma solicitarilor de catre diverse institutii pentru uzul propriu al acestora: Politia Romana (POL); Camera Deputatilor (DEP); Senat (SNT), Serviciul Roman de Informatii (SRI), Guvernul Romaniei (GUV).

Al treilea caz de blocare este cel bazat pe refuzul repetat al cetateanului de a ridica un numar care ii este repartizat prin intermediul calculatorului.

„Exemple de astfel de combinatii: ‘BOT‘, ‘BOU‘, ‘BOY‘, ‘GAI‘,’JAF‘, ‘WCC‘, ‘JEG‘. Aceste refuzuri repetate sunt semnalate Directiei care dupa o analiza le include in dictionarul de combinatii blocate. In plus, este important de stiut ca nu se elibereaza numere care incep cu litera I sau O, deoarece ele pot fi confundate cu 1 si 0. De asemenea, sunt interzise si combinatiile III, OOO pentru a nu crea confuzii„, sustin oficiali DRPCIV, conform ziare.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *