Prima pagină » Eveniment-Social » Workshop-ul “Conectați la viitor” s-a desfășurat astăzi, 13 mai, la Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” din Iași
Workshop-ul “Conectați la viitor” s-a desfășurat astăzi, 13 mai, la Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” din Iași

Workshop-ul “Conectați la viitor” s-a desfășurat astăzi, 13 mai, la Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” din Iași

13 mai 2021, 11:15,
BZI.ro, în Eveniment-Social

Conectați la viitor

„Nu poți opri valurile, însă poți învăța să navighezi”

Ne propunem mereu să stimulăm motivația elevilor de a fi cât mai performanți! Astăzi s-a desfășurat workshop-ul “Conectați la viitor” la care au participat absolvenți ai Liceului Teoretic de Informatică „Grigore Moisil”, Iași care lucrează în IT, profesori de informatică și aproape 200 elevi de la cele 4 licee colosale de informatică: Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu”, Bucureşti, Liceul de Informatică „Tiberiu Popoviciu”, Cluj-Napoca, Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil”, Iaşi și Liceul Teoretic „Grigore Moisil”, Timişoara.

Ideile, punctele de vedere, sugestiile de dezvoltare personală și profesională vor constitui repere pentru elevi. Absolvenții LIIS care au ales să aniverseze împreună cu noi 50 de ani de învățământ informatic, Petrică Lupu (promoția 1991), Mihaela Ghidersa (promoția 2012), Adrian Mironescu (promoția 2001), Lucian Moisă (promoția 2004), Anca Dumitriu (promoția 1997), Răzvan Litianu (promoția 2014), dar și ceilalți invitați care au vibrat alături de LIIS – Oana Teslariu, Serena Dumitru, Vlad Melechett, Victor Felea au avut dialoguri . Activitatea a fost coordonată de doamnele profesoare de informatică Oana Butnărașu și Simona Iuscinschi. 

“Am avut acum ca și altădată oportunitatea, ca elev, să învăț de la oameni cu experiență care au reușit să fie performanți și să activeze în domeniul IT, aducând schimbări în informatică la nivel global. Este fascinant și motivant, pentru mine, să am oportunitatea să prevăd și să înțeleg ce mă așteaptă după absolvirea LIIS, cu ajutorul invitaților evenimentului.” A. C., elev în clasa a XI-a B.

Fiecare companie invitată, deși profesează în același sector, s-a axat pe lucruri diferite în prezentare. S-a înțeles încă o dată cât de vast este universul IT, cât de important este viitorul, reprezentat de tehnologie, dar și de elevii liceelor de informatică.

„Viitorul va fi bazat pe tehnologii”

Bazele se învață ușor, dar numai prin ani de muncă, consecvență și prin networking poți ajunge printre cei mai buni. Viitorul va fi bazat pe tehnologii, este primordial să fim conectați și să avem competențe digitale, indiferent de profesia care o alegem. Am avut și reprezentanți de la companiile Heaven Solutions și Wiron, create de absolvenții noștri, promoția 2001, Cristin Micliuc și Adrian Mironescu. Sunt foarte importante spiritul pozitiv, încrederea în forțele proprii și lucrul în echipă. Trebuie să învățăm continuu, să ne conectăm la mentori și să acumulăm pe parcursul acestei călătorii cât mai multă experiență.

“Este important să fim curioși și să experimentăm cât mai mult. În urma unei întrebărilor adresate invitaților, am aflat că este necesar să studiem piața și să fiu proactivi încă de acum, atât prin intermediul mentorilor, cât și a internship-urilor. Să avem o capacitate mare de adaptare și să fim perseverenți.

Am primit și sugestii despre ce înseamnă reputația, cât de greu se clădește și cât de ușor se pierde. Au fost prezentate mai multe motto-uri ale companiilor mari precum Apple – „Think different” sau Samsung-„Inspire the World, Create the Future”, care pot fi preluate ca îndemnuri în construirea brandului personal.

Mă simt acum, mult mai pregătit să încep acest drum, plin de dedicație și de experiență, lucru care nu ar fi fost posibil fără sprijinul Liceului Teoretic de Informatică “Grigore Moisil” Iași” – C. A., elev în clasa a XI-a B

“Acest workshop mi-a lărgit orizonturile, m-a ajutat să înțeleg că informatica este vastă și trebuie să ținem pasul cu ceea ce este nou. De la fiecare invitat am învățat că succesul înseamnă cunoaștere, cercetare, îndrăzneală și multă muncă.” Ș. M., elev în clasa a X-a A.

Doar conectați la viitor vom reuși să parcurgem cu succes prezentul.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *