La Facultatea de Agricultură a Universității de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV Iași), a avut loc un workshop despre „Tehnologii digitale și echipamente de precizie pentru performanță și sustenabilitate în agricultură”.
Evenimentul a fost susținut de Agricrops Chim și s-a concentrat pe noile tehnologii aplicate în agricultură, precum stațiile meteo inteligente, care oferă date ultra-localizate și prognoze precise, inteligența artificială pentru recomandarea tratamentelor fitosanitare și tehnologia sechestrării carbonului în sol.
„Ne onorează și încurajăm organizarea evenimentelor care au în prim-plan noutățile absolute în agricultură, workshopurile despre tehnologii digitale și echipamente de precizie pentru performanță și sustenabilitate.
Bucuria este cu atât mai mare cu cât speakerii, experții care prezintă toate noutățile sunt absolvenți ai #USVIași. Aceasta este și situația reprezentanților Agricrops Chim care au fost prezenți, ieri, la Facultatea de Agricultură USV Iași pentru a le vorbi studenților despre ultimele tehnologii în materie de stații meteo, care oferă date ultra localizate din fermă, dublate de inteligență artificială, capabile să ofere prognoze precise despre vreme, recomandări de aplicare a tratamentelor fitosanitare și avertizări cu privire la apariția principalilor agenți patogeni din culturi, despre tehnologia sechestrării carbonului în sol și creditele de carbon.
«Vreau să încurajez studenții generațiilor actuale să îmbrățișeze noile tehnologii și să aibă toată deschiderea pentru noutățile pe care le pot oferi. Fiecare decizie contează, iar cele mai indicate sunt alegerile prin care să contribuim la refacerea naturii prin metode agricole care hrănesc planeta, nu o epuizează», a transmis Cosmin Pilat, Agricrops Chim (experți în domeniul agribusiness, furnizori de tehnologii și input-uri pentru agricultură, capital românesc 100%).
«Dacă este să ne gândim la contextul în care agricultorii din România își desfășoară activitatea, dacă ne gândim la condițiile climatice, care devin din ce în ce mai vitrege, la populația globală în creștere, la nevoia de hrană tot mai mare, tehnologia nu este doar necesară, ci obligatorie, aceasta trebuie implementată în orice fermă», a menționat Mariana Enache.
«Tehnologii digitale şi echipamente de precizie pentru performanță şi sustenabilitate în agricultură», workshop la Facultatea de Agricultură USV Iași, organizat de conf. univ. dr. ing. Vlad Nicolae Arsenoaia, coordonator al disciplinelor Agricultură de precizie și Agricultură digitală”, au transmis reprezentanții USV Iași.