William Shakespeare, primul bărbat din lume care s-a vaccinat împotriva coronavirusului, a murit la 81 de ani. Bărbatul s-a stins în spital după ce a luptat o bună perioadă de timp cu boala.
Acesta a decedat în aceeași unitate medicală unde a primit vaccinul de la Pfizer.
William Shakespeare a murit
William Shakespeare a fost primul bărbat care s-a vaccinat împotriva virusului Sars-CoV-2, după aprobarea autorităților de reglementare din Marea Britanie. La acea vreme bărbatul declara: ”Trebuie să spun că personalul de la acest spital este minunat”.
William Shakespeare a fost a doua persoană din lume care a primit vaccinul, după Maggie Keenan, care a fost prima femeie vaccinată împotriva coronavirusului din toată lumea.
Moartea acestuia a fost deplânsă nu numai de către familia sa, ci și de numeroasele persoane cu care a intrat în contact. El a fost catalogat drept o ”figură extrem de iubită”. Omul fusese în trecut președinte al consiliului parohial timp de 20 de ani.
”Bill a fost un militant pe tot parcursul vieții, așa că a fost încântat să poată ajuta, să încurajeze pe toată lumea să facă vaccinul pentru a reveni la toate lucrurile de care ne bucuram în viață. Să ne vaccinăm este cel mai bun tribut pe care îl putem face cu toții în cinstea lui Bill”.
William s-a vaccinat pe data de 8 decembrie 2020
Bill a fost vaccinat cu serul produs de către companiile Pfizer și BioNTech la data de 8 decembrie 2020. Acesta a fost vaccinat în timpul unei internări la unitatea destinată pacienţilor fragili.
Astfel, omagiile au fost aduse mândrului pensionar în vârstă de 81 de ani, care a ajuns să scrie istorie la nivel mondial pe data de 8 decembrie, atunci când a fost vaccinat împotriva coronavirusului, la Spitalul Universitar Coventry.
Fotografia cu William, bărbatul proaspăt vaccinat, a apărut pe primele pagini ale presei din întreaga lume. Toată familia lui William, dar și el s-a bucurat enorm de mult când au văzut imaginile.
William Shakespeare a lucrat la Rolls Royce şi a fost directorul Şcolii Primare Allesley şi Şcolii Coundon Court.
În urma lui rămân soţia sa, Joy, doi fii, dintre care unul poartă numele William, dar căruia i se spune Will, şi nepoţi.
Academia Naţională de Medicină din Franţa vrea ca vaccinul anti-COVID-19 să devină obligatoriu
Deja evocată în urmă cu câteva luni în Franţa, chestiunea obligativităţii vaccinale se lovea în acea perioadă de penuria de vaccinuri şi de incertitudini legate de nivelul lor de eficacitate. „Dar, cu o rată de eficacitate de 90% până la 95% contra formelor grave de COVID-19, vaccinurile omologate în prezent în Franţa (…) îndeplinesc condiţiile ce permit recurgerea la obligativitatea vaccinală”, a considerat instituţia franceză.
„Măsurile individuale (gesturi-barieră) şi colective (interdicţie de circulaţie pe timpul nopţii, carantină) sunt incapabile să controleze pe termen lung” durata epidemiei de COVID-19, care este „de temut, în special din punct de vedere social”, au argumentat membrii Academiei Naţionale de Medicină din Franţa, informează AFP, citat de Agerpres.
Or, „dinamismul campaniei de vaccinare se va lovi de obstacolul format din cei care ezită şi cei care se opun vaccinării”, două categorii estimate fiecare la 15% din populaţia Franţei, a adăugat instituţia.