Prima pagină » Eveniment-Social » Willemijn van Hafteen, ambasadoarea Regatului Țărilor de Jos în România, vizită la USV Iași
Willemijn van Hafteen, ambasadoarea Regatului Țărilor de Jos în România, vizită la USV Iași

Willemijn van Hafteen, ambasadoarea Regatului Țărilor de Jos în România, vizită la USV Iași

18 iul. 2024, 15:53,
în Eveniment-Social

Prof. univ. dr. Gerard Jităreanu, Rectorul USV Iași a primit vizita Excelenței Sale, Willemijn van Hafteen, ambasadoarea Regatului Țărilor de Jos în România şi dr. ec. Amalia Georgescu, Consul Onorific al Regatului Țărilor de Jos la Iaşi.

Din delegația Universității au mai făcut parte prof. univ. dr. Denis Țopa, Prorector cu dezvoltarea instituţională și prof. univ. dr. Vasile Stoleru, Prorector cu activităţile sociale.

Relațiile de colaborare dintre instituțiile amintite au început a fi consolidate în luna aprilie a acestui an, când a fost organizată Conferinţă Internaţională „Viitorul producţiei agroalimentare” care a prezentat o abordare holistică a proceselor de producție agroalimentară sustenabilă. Desfășurată la Iași, în Aulă Magna „Haralamb Vasiliu”, Conferința a reprezentat un deosebit prilej de prezentare a noilor cercetări și proiecte de succes din domeniu, alături de inovații și tehnologii de precizie pentru creșterea eficienței proceselor de producție pe lanțul alimentar. Cei peste 20 de speakeri invitați din România și Regatul Țărilor de Jos au prezentat modele de bune practici de agricultură sustenabilă, precum și performanțele obținute de aceștia în domeniul agroalimentar.

Acest eveniment se dorește a fi organizat anual, pentru a prezenta noutățile din sectorul agroalimentar și a promova modele de succes atât din România cât și din Regatul Țărilor de Jos, prin specialiștii invitați și companiile partenere interesate de tematica conferinței.

Sursă: USV Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *