Prima pagină » IT&C » WhatsApp iți va restricționa accesul la aplicație din data de 15 mai, dacă nu accepți noile politici de confidențialitate impuse de Facebook
WhatsApp iți va restricționa accesul la aplicație din data de 15 mai, dacă nu accepți noile politici de confidențialitate impuse de Facebook

WhatsApp iți va restricționa accesul la aplicație din data de 15 mai, dacă nu accepți noile politici de confidențialitate impuse de Facebook

12 mai 2021, 16:10,
BZI.ro, în IT&C

Aplicația de mesaje WhatsApp va începe să întrerupă din opțiuni până când utilizatorul va fi de acord cu noile politici ale companiei Facebook.

Daca nu ai fost de acord cu noile condiții și politica de confidențialitate propuse de WhatsApp până la 15 mai, aplicația iți va restricționa accesul la aplicație până când ai să faci asta. Anunțul a fost făcut de Facebook, compania mama, într-un update în secțiunea lor de întrebări frecvente.

După data de 15 mai, butonul în care va cere să fiți de acord cu condițiile impuse de Facebook va fi permanent când accesezi aplicatia Whatsapp. Dacă nu ești de acord nu vei mai putea folosi WhatsApp în mod direct. Vei mai putea folosi aplicația prin alte moduri: vei putea raspunde la telefoane sau mesaje, sau vei putea suna înapoi pe cineva de la care ai pierdut un apel. Printre restrictii va fi imposibilitatea de a împărtășii locația ta pe WhatsApp.

WhatsApp nu va șterge niciun cont, chiar dacă nu accepți noile politici de confidențialitate

„După câteva săptămâni de limitare a funcționalității aplicației, nu vei mai putea primii telefoane sau notificări și WhatsApp nu va mai trimite mesaje sau telefoane care numarul tău” au precizat reprezentații companiei. În acest punct, utilizatorii vor trebuii să aleagă: ori acceptă noile condiții, ori nu vor mai putea folosi aplicația WhatsApp în niciun fel. Cu toate acestea reprezentații companiei au spus că niciun cont nu va fi șters din acest motiv.

Restricțiile se vor aplica chiar daca folosești două conturi de WhatsApp pe același telefon. Trebuie sa accepti conditiile de pe ambele numere de telefon.

Aceasta metoda este neobișnuită pentru Facebook, care deobicei forțează utilizatorii să fie de acord cu termenii lor punând un buton peste care nu ai cum să treci. Totul este rezultatul unei alte încercări a Facebook din ianuarie, când au primit un val mare de critici, atunci când au încercat prima dată să își actualizeze termenii și condițiile.

Atunci, milioane de utilizatori s-au reorientat spre alte aplicații de genul Signal și Telegram când WhatsApp a anunțat că noi termeni vor fi valabili din 8 Februarie. Un mesaj viral s-a răspândit chiar în interiorul aplicației în care se spunea că noii termeni și condiții de la Whatsapp le va da dreptul să iți citească mesajele și să transmită informațiile care Facebook.

Din această cauza, WhatsApp a fost forțată să amâne update-ul și să înceapă o reclama de publicitate prin care să explice noii termini și condiții. În principal noile condiții sunt orientate catre conturile de afaceri care folosesc WhatsApp.

„Nu există nicio schimbare privind schimbul de informații cu Facebook niciunde în lume.”, a spus Niamh Sweeney, directorul WhatsApp pentru politici publice în Europa, Orientul Mijlociu și Africa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *