Prima pagină » Eveniment-Social » Weekend plin pentru polițiștii din Iași. Mai mulți șoferi au fost prinși băuți la volan în urma unor controale
Weekend plin pentru polițiștii din Iași. Mai mulți șoferi au fost prinși băuți la volan în urma unor controale

Weekend plin pentru polițiștii din Iași. Mai mulți șoferi au fost prinși băuți la volan în urma unor controale

03 aug. 2020, 02:00,
Dragos Savin în Eveniment-Social

Polițiștii din Iași au desfășurat mai multe controale, iar în urma acestora au fost prinși mai mulți șoferi băuți la volan. O parte dintre aceștia s-au ales cu dosare penale, iar unul a ajuns direct în arest

Polițiștii ieșeni au intervenit la peste 130 evenimente în weekend, majoritatea sesizate prin 112. Au fost aplicate peste 350 de sancțiuni contravenționale, iar în urma acțiunilor și intervențiilor efectuate au fost sesizate peste 25 de infracțiuni. Astfel, polițiștii au acționat în județul Iași, pentru prevenirea faptelor antisociale și menținerea ordinii și siguranței publice. Au fost organizate acțiuni și s-a intervenit la 137 evenimente, dintre care 124 au fost sesizate prin 112. În urma activităților au fost sesizate 28 de infracțiuni. Totodată, pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 357 sancțiuni contravenționale, în cuantum de 127.945 lei. Au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 25 permise de conducere și au fost retrase două certificate de înmatriculare.

Un tânăr a ajuns în arest după ce a fost prins beat la volan

Polițiștii Biroului Rutier Iași au depistat un conducător auto care circula dinspre str. Canta către str. Silvestru cu viteza de 92 km/h, limita legală de viteză fiind 50 km/h. Întrucât emana halenă alcoolică, a fost testat alcoolscopic, rezultatul fiind de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

De asemenea, în urma verificărilor efectuate în bazele de date, a rezultat faptul că acesta are permisul de conducere suspendat. În baza probatoriului administrat în cauză, tânărul de 25 ani, din jud. Suceava, a fost reținut pentru 24 de ore, fiind introdus în Arestul I.P.J. Iași. Acesta va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași cu propuneri legale. Cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui auto sub influența alcoolului sau a altor substanțe și conducerea unui auto fără permis de conducere.

Dosare penale pe bandă rulantă

Tot polițiștii Biroului Rutier Iași au depistat în trafic un bărbat care conducea un auto având permisul de conducere anulat și fiind sub influența alcoolului. Astfel, întrucât bărbatul, de 43 ani, din com. Ciurea, emana halenă alcoolică, a fost testat alcoolscopic, rezultatul fiind de 1,08 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. De asemenea, în urma verificărilor efectuate în bazele de date, a rezultat faptul că acesta are permisul de conducere anulat. Cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui auto sub influența alcoolului sau a altor substanțe și conducerea unui auto fără permis de conducere.

Și-a încercat norocul, dar a fost prins

De data aceasta, polițiștii Secției nr. 8 Poliție Rurală Lețcani au identificat un bărbat care ar fi condus un auto fără a deține permis de conducere și fiind sub influența alcoolului. Astfel, întrucât bărbatul, de 30 ani, din com. Lețcani emana halenă alcoolică, a fost testat alcoolscopic, rezultatul fiind de 0,76 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. De asemenea, în urma verificărilor efectuate în bazele de date, a rezultat faptul că acesta nu are permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui auto sub influența alcoolului sau a altor substanțe și conducerea unui auto fără permis de conducere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *