Prima pagină » Economic Local » Vreți să vă angajați în străinătate, în această vară? Iată ce oferte au angajatorii pentru ieșeni
Vreți să vă angajați în străinătate, în această vară? Iată ce oferte au angajatorii pentru ieșeni

Vreți să vă angajați în străinătate, în această vară? Iată ce oferte au angajatorii pentru ieșeni

22 iul. 2024, 02:00,
Raluca COSTIN în Economic Local

Ieșenii se pot angaja în străinătate, în această vară, în domeniul agricol. Salariile sunt cuprinse între 1.500 și 2.000 de euro lunar. Sunt necesare experiența în domeniu și cunoștințele de limba engleză sau franceză

Noi locuri de muncă în străinătate sunt disponibile ieșenilor care vor să se angajeze în domeniul agricol, în această vară. O companie din Belgia are nevoie de 25 de muncitori necalificați în agricultură, respectiv lucrători care culeg fructe tari, precum pere sau mere. Angajații trebuie să fie persoane motivate, să aibă condiție fizică bună, abilități de a stabili locul unde trebuie efectuată munca, respectiv rând, parcelă, dar și de a localiza produsul care urmează să fie recoltat. De asemenea, viitorii angajați trebuie să fie persoane comunicative, cu inițiativă. Angajații primesc 20,0591- 23,5428 euro brut/oră, astfel că într-o lună pot să câștige până la 2.000 de euro net. Aceștia trebuie să aibă cunoștințe de bază de limba engleză sau franceză.

Ieșenii se pot angaja în străinătate, în această vară, în domeniul agricol

O companie din Norvegia angajează muncitori la recoltat zmeură. Aceștia trebuie să aibă permis de conducere valabil (B). Experiența în agricultură este un plus, dar nu obligatorie. Muncitorii primesc 151 NOK brut pe oră, adică 12,85 euro pe oră. Angajatorii din Olanda au nevoie de lucrători la ferma de legume organice. Experiența de lucru în sectorul agricol este de preferat, iar viitorul angajat trebuie să aibă capacitate de lucru independent, dar și în echipă, disponibilitate să muncească în diferite condiții meteorologice. Salariul brut pe oră este de 13,27 euro. O companie din Olanda angajează muncitori în producție cu bulbii de flori. Persoanele care pot aplica au experiență de muncă cu bulbii de flori (constituie un avantaj), sunt disponibile pentru minim 4 luni sau mai mult și au disponibilitatea de a merge cu bicicleta. Primesc minimum 13,68 euro brut/pe oră. Tot în această țară, se angajează muncitori necalificați în cultivarea iederei. Persoanele care pot aplica au experiență de muncă cu bulbii de flori (constituie un avantaj), sunt disponibile pentru minim 4 luni sau mai mult și au disponibilitatea de a merge cu bicicleta.

Se fac angajări în diverse domenii în Iași

Patronii din Iași sunt nemulțumiți că nu găsesc angajați. Aceștia spun că tinerii sunt mai puțin serioși față de persoanele care au peste 40 de ani. În această perioadă, sunt disponibile 1.000 de locuri de muncă în domenii precum construcții sau servicii. Potrivit Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Iași, sunt disponibile 982 de locuri de muncă vacante. Cele mai multe oferte sunt pentru muncitori necalificați (89), agent de securitate (63), instalatori (60), ingineri pe diverse domenii de activitate (65), electricieni (50), agent servicii client (45).

Din cele 982 de locuri de muncă vacante declarate de angajatori la AJOFM Iași, 166 sunt destinate persoanelor cu studii superioare (inginer instalații pentru construcții, inginer căi ferate, drumuri și poduri, inginer construcții civile, industriale și agricole, inginer construcții hidrotehnice, inginer îmbunătățiri funciare, proiectant inginer construcții, proiectant arhitect, economist, medic veterinar). Persoanele cu studii liceale, postliceale, profesionale, primare/gimnaziale sau fără studii au la dispoziție 816 locuri de muncă în meserii cum ar fi agent securitate, ajutor bucătar, barman, cofetar, curier, confecționer, electrician, electromecanic, faianțar, instalatori, dulgher, zidar, fierar betonist, lucrător comercial, lăcătuș mecanic, muncitor necalificat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`