Prima pagină » Economic Local » Vreți să vă angajați în Iași? Iată cu ce oferte vin patronii în această perioadă
Vreți să vă angajați în Iași? Iată cu ce oferte vin patronii în această perioadă

Vreți să vă angajați în Iași? Iată cu ce oferte vin patronii în această perioadă

11 iun. 2024, 02:00,
Raluca COSTIN, în Economic Local

Cei care vor să se angajeze în Iași au la dispoziție aproape 1.000 de locuri de muncă vacante. A crescut numărul ofertelor de muncă în această perioadă. Salariile sunt cuprinse între 2.500 și 10.000 de lei, în funcție de experiență și postul pentru care aplică cei interesați

Mai multe oferte de muncă în Iași, în această perioadă, pentru persoanele cu studii medii sau superioare. Cei interesați au la dispoziție aproape 1.000 de locuri de muncă în diverse domenii de activitate. Patronii au transmis ofertele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Iași. Cele mai multe posturi sunt pentru persoanele cu studii medii, un număr de 760, în comerț, industrie sau construcții.

Astfel, în domeniul serviciilor sunt disponibile aproape 400 de posturi, în construcții sunt 500 de oferte de muncă, iar în industrie și confecții – 100 de posturi. Salariile oferite de angajatori, în aceste domenii, sunt cuprinse între 2.500 și 7.000 de lei, în funcție de experiență și postul pentru care aplică cei interesați.

Patronii din domeniul construcțiilor fac angajări în Iași

Angajatorii din domeniul construcțiilor derulează proiecte imobiliare și au nevoie de angajați pe diverse posturi, precum dulgher, electrician, electromecanic, faianțar, inginer construcții, inginer ecolog, geodez sau inginer instalații pentru construcții. Salariile sunt cuprinse între 3.000 și 6.000 de lei lunar. Das SRL, Arcadis SRL, AG Steel Building & Cladding SRL au nevoie de ingineri.

De asemenea, Construcții Hidrotehnice, Das SRL, Raba Ion și Păvălăscu Construct caută faianțari. De asemenea, în servicii sunt 285 de posturi vacante. Angajatorii au nevoie de agenți de securitate, agenți de vânzări sau agenți de servicii clienți. Patronii vor să angajeze analiști, cofetari sau contabili. Salariile sunt cuprinse între 2.200 și 3.500 de lei lunar. Ieșenii cu studii superioare, care se angajează ca ingineri, pot primi salarii de 2.000 de euro lunar. Lipsa personalului calificat sau necalificat din domeniul construcțiilor se simte în Iași de câțiva ani.

Ieșenii se pot angaja în străinătate, în domeniul construcțiilor

De asemenea, firmele din Iași angajează agenți de securitate, de vânzări sau brutari. Patronii mai caută coafeze, manichiuriste, manipulant mărfuri, șoferi sau confecționere. Salariile sunt cuprinse între 2.500 și 5.000 de lei. Noi oferte de muncă sunt în străinătate. O firmă din Norvegia angajează 50 muncitori în acvacultură, care să aibă experiență în producția de somon sau alte produse alimentare. Angajații primesc 19,03 euro pe oră. Tot în Norvegia, se angajează mecanic de autovehicule sau camioane. Salariul este de 20 de euro brut pe oră, iar cei interesați trebuie să aibă minimum 3 ani de experiență.

O firmă din Letonia angajează 30 de sudori, plătiți cu 1.400-2.000 de euro brut/lună. Se preferă experiența anterioară în domeniul sudurii, cunoașterea limbii engleze la nivel conversațional, simțul responsabilității față de sarcinile de lucru atribuite. Se lucrează 40 de ore pe săptămână, în ture, lucrul de noapte. De asemenea, se fac angajări în Austria și Finlanda. Cei care se vor să se angajeze în Iași au la dispoziție aproape 1.000 de locuri de muncă vacante.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *