Prima pagină » Economic Local » Vreți 50.000 de euro de la UE pentru dezvoltarea afacerii? Abia în primăvară puteți depune proiecte
Vreți 50.000 de euro de la UE pentru dezvoltarea afacerii? Abia în primăvară puteți depune proiecte

Vreți 50.000 de euro de la UE pentru dezvoltarea afacerii? Abia în primăvară puteți depune proiecte

31 ian. 2020, 04:00,
Raluca Costin, în Economic Local

Tinerii din Iași care vor să ia banii europeni pentru dezvoltarea afacerilor din mediul rural mai au de așteptat. Lista cu măsurile disponibile anul acesta, perioada de depunere a dosarelor și bugetul disponibil pentru fiecare măsură în parte arată că ieșenii mai au timp să pregătească proiectele. Astfel, cei care vor să acceseze fondurile necesare înființării afacerilor în domeniul pomicol, agricol sau pentru irigații vor depune proiectele abia în primăvară. Începând cu luna martie se pot depune cererile de finanțare în cadrul submăsurilor 9.1a- „Înființarea grupurilor de producători în sectorul pomicol”, 17.1- „Contribuții la primele de asigurări” și submăsura 4.3- „Investiții pentru dezvoltarea, modernizarea și adaptarea infrastructurii agricole și silvice”- componenta irigații.

În luna aprilie se depun proiectele

Sprijinul pentru tinerii fermieri va putea fi accesat începând cu luna aprilie. Specialiștii din cadrul Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) Iași susțin că sesiunea de depunere în cadrul submăsurii 6.1- „Instalarea tinerilor fermieri” va fi deschisă în primăvară pentru ca tinerii să aibă timp să finalizeze proiectele.

„E o perioadă rezonabilă pentru finalizarea dosarelor de către cei care vor să acceseze aceste fonduri nerambursabile. Potențialii beneficiari pot primi 50.000 de euro în cadrul acestui Program (n.r.- Programul Național de Dezvoltare Rurală). În viitorul exercițiu financiar suma pentru această categorie de fermieri va fi dublată”, susțin reprezentanții AFIR.

Ieșenii pot accesa fonduri în valoare de aproximativ 11 milioane de euro prin intermediul măsurilor disponibile anul acesta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *