Prima pagină » National » Vremea se schimbă radical! Grindină și vijelii în toată țara
Vremea se schimbă radical! Grindină și vijelii în toată țara

Vremea se schimbă radical! Grindină și vijelii în toată țara

29 apr. 2020, 12:45,
în National

Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare de instabilitate atmosferică începând de astăzi, 29 aprilie, până mâine, 30 aprilie, ora 22:00.

În intervalul menţionat, în cea mai mare parte a ţãrii vor fi perioade cu instabilitate atmosfericã ce se va manifesta prin averse, frecvente descãrcãri electrice, intensificãri ale vântului, vijelii şi izolat cãderi de grindinã. Ploile vor avea şi caracter torenţial, iar cantitãţile de apã vor depãşi punctiform, în perioade scurte de timp sau prin acumulare, 15…25 l/mp.

Astfel de fenomene se vor semnala şi în primele zile ale lunii mai în majoritatea regiunilor.

Vremea în România. Avertisment de furtuni de la ANM
În prima parte a zilei, temperaturile vor fi deosebit de ridicate în majoritatea regiunilor din țară. În cea de-a doua jumătate a zilei, vremea se va schimba radical și va deveni instabilă.

Informarea de vreme rea este valabilă în intervalul 29 aprilie, ora 12:00 – 30 aprilie, ora 22:00. Instabilitatea atmosferică va fi ridicată, ceea ce va duce la o serie de fenomene extreme în majoritatea țării.

“În intervalul menționat, în cea mai mare parte a țării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică ce se va manifesta prin averse, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și izolat căderi de grindină. Ploile vor avea și caracter torențial, iar cantitățile de apă vor depăși punctiform, în perioade scurte de timp sau prin acumulare, 15…25 l/mp.”, avertizează meteorologii.

Precipitațiile vor avea și caracter torențial. Vor fi înregistrate cantități de apă semnificative. De altfel, există și posibilitatea ca izolat să fie înregistrate căderi de grindină. Vântul va avea intensificări asociate ploilor. Pe arii restrânse vor fi vijelii, cu precădere în sud-est.

Temperaturile vor fi destul de ridicate și în acest context, cu o maximă de de 28 grade Celsius. Temperaturile vor coborî ușor în nordul litoralului, ajungând la 14 grade Celsius.

Avertizarea va fi valabilă și în primele zile ale lunii mai, care vor fi ploioase. În majoritatea regiunilor țării, vor cădea precipitații.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *