Prima pagină » Local » Vremea, la Iași, în săptămâna 9-15 septembrie. Meteorologii anunță ploi torențiale în weekend
Vremea, la Iași, în săptămâna 9-15 septembrie. Meteorologii anunță ploi torențiale în weekend

Vremea, la Iași, în săptămâna 9-15 septembrie. Meteorologii anunță ploi torențiale în weekend

10 sept. 2024, 02:00,
Gabriela Rusu în Local

Toamna și-a intrat serios în drepturi și asta se va resimți, mai ales, în săptămâna 9-15 septembrie. Deși în ziua de luni, 9 septembrie, atunci când s-a deschis oficial anul școlar, soarele a ieșit timid dintre nori, în zilele următoare, meteorologii ieșeni anunță averse torențiale cu descărcări electrice. Iată la ce trebuie să ne așteptăm în această săptămână, dar și pentru zilele de weekend.

Cum va fi vremea la Iași, în săptămâna 9-15 septembrie

Luni, 9 septembrie, a sunat clopoțelul pentru noul an școlar. Astfel, la Iași, părinții au fost nevoiți să îmbrace copiii cu o haină în plus, după ce termometrele au arătat doar 9 grade Celsius, la ora 07:00. Ulterior, începând cu ora 09:00, soarele și-a făcut simțită prezența, gradele din termometre ajungând la 15-20 de grade Celsius până în ora 12:00. După-amiază însă, începând cu ora 14:00, termometrele au arătat până la 27 de grade Celsius, cerul fiind însorit.

De marți însă, 10 septembrie, meteorologii anunță schimbări bruște de temperaturi, în majoritatea județelor din țară. La Iași însă, răcirea vremii începe din ziua de miercuri, 11 septembrie.

„Marți, vremea va fi mai caldă decât normele climatologice ale datei, iar cerul va fi variabil. Începând din noaptea de marți spre miercuri, pe parcursul zilei de miercuri și în prima parte a zilei de joi, la început, la munte, apoi în toată Moldova, pe arii extinse, vor fi averse de ploaie, însoțite, trecător, de descărcări electrice și vor fi condiții de grindină. În intervale scurte de timp și prin cumulare, cantitățile de apă vor atinge 20-25 de l/mp și, izolat, peste 40 de l/mp, în sudul regiunii și la munte. Vântul va sufla slab și moderat, iar joi și vineri, vremea se va ameliora din punct de vedere termic și fluviometric, cerul va fi noros și doar pe arii restrânse vor fi ploi, care, temporar, vor avea și caracter de aversă. În weekend, probabilitatea de producere a precipitațiilor atmosferice va fi ridicată, în cea mai mare parte a regiunii, și cantitățile de apă vor fi mai însemnate. Temperaturile maxime ale aerului vor varia între 26 și 30 de grade Celsius, cele mai ridicate valori fiind în zilele de marți și vineri, iar valorile minime se vor încadra între 11 și 16 grade Celsius”, a declarat Ovidiu Machidon, șef serviciu Centrul Meteorologic Regional Moldova Iași.

Potrivit meteorologilor ieșeni, ziua de marți, 10 septembrie, și vineri, 13 septembrie, vor fi cele mai călduroase, temperaturile depășind normalul termic al perioadei. În weekend însă sunt așteptate ploi, în cantități semnificative. Mai mult, până la finalul săptămânii, meteorologii subliniază că vor exista alternanțe de temperatură, cu variații de la o zi la alta. Și anume, zile în care se vor înregistra până la 30 de grade Celsius sau zile în care gradele vor ajunge până la maxim 20 de grade Celsius.

Toamna și-a intrat serios în drepturi și asta se va resimți, mai ales, în săptămâna 9-15 septembrie. Deși luni, 9 septembrie, a fost o zi însorită, în zilele următoare, meteorologii ieșeni anunță averse torențiale, cu descărcări electrice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *