Prima pagină » Local » Vremea la Iași în săptămâna 15-21 iunie 2020. Cod galben de furtună emis de ANM pentru prima parte a perioadei în județ
Vremea la Iași în săptămâna 15-21 iunie 2020. Cod galben de furtună emis de ANM pentru prima parte a perioadei în județ

Vremea la Iași în săptămâna 15-21 iunie 2020. Cod galben de furtună emis de ANM pentru prima parte a perioadei în județ

15 iun. 2020, 04:00,
Vlad Rotaru în Local

Vremea la Iași în săptămâna 15-21 iunie va aduce în majoritatea timpului precipitații și un cod galben de furtună în prima zi, după cum informează Administrația Națională de Meteorologie (ANM). Valorile din termometre se vor menține la valori maxime de peste 25 grade Celsius

Vremea în Iași în săptămâna 15-21 iunie 2020 vine la pachet cu instabilitate atmosferică și temperaturi de peste 25 grade Celsius. Pentru prima parte a săptămânii 15-21 iunie 2020 a fost emis de ANM un cod galben de furtună și instabilitate atmosferică în mai toate zonele țării, inclusiv în județul Iași. Până marți, 16 iunie, la ora 10:00, se vor semnala fenomene de instabilitate atmosferică accentuată, care se vor manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 25-30 litri pe metru pătrat și pe arii restrânse 40- 60 litri pe metru pătrat.

Vremea la Iași în săptămâna 15-21 iunie 2020: Șanse ridicate de precipitații

Începutul săptămânii va aduce la Iași o vreme instabilă. Conform meteorologilor, vremea la Iași în săptămâna 15-21 iunie 2020 vine cu furtuni și descărcări electrice în întreg județul. Astăzi, 15 iunie, la Iași se vor înregistra valori cuprinse între o minimă de 16 grade Celsius și o maximă de 27 de grade Celsius. Vântul va sufla slab, în timp ce șansele de precipitații vor fi destul de ridicate. Spre seară vântul va sufla ceva mai slab, în timp ce șansele de precipitații vor rămâne constante.

Pentru mâine, 16 iunie, este valabil codul galben de furtună emis de ANM de instabilitate atmosferică. Se vor înregistra valori cuprinse între o minimă de 17 grade Celsius și o maximă de 27 grade Celsius. Vor apărea averse și furtuni, în timp ce vântul va continua să sufle slab în cea mai mare parte a județului. Șansele de precipitații se vor menține ridicate și spre seară.

ANM poate prelungi codul galben de furtună. Valorile din termometre vor rămâne constante

Vremea în zona Iașului în săptămâna 15-21 iunie va aduce în continuare precipitații. Nici mijlocul săptămânii nu va fi ferit de instabilitate atmosferică. Miercuri, 17 iunie, la Iași se vor înregistra valori cuprinse între o minimă de 17 grade Celsius și o maximă de 25 grade Celsius. Pot apărea averse și furtuni cu fulgere, în timp ce vântul va sufla slab până la moderat. Șansele de precipitații vor fi destul de ridicate pe întreg parcursul zilei. Meteorologii ANM nu au dat o veste bună nici pentru ziua de joi, 18 iunie. Ieșenii vor avea parte de temperaturi cuprinse între o minimă de 17 grade Celsius și o maximă de 26 grade Celsius. Se pot înregistra averse și furtuni cu fulgere, în timp ce vântul va continua să sufle slab. Și spre seară pot apărea precipitații, șansele fiind în continuare destul de ridicate.

Vremea la Iași spre finalul săptămânii 15-21 iunie 2020 va fi mai frumoasă

Vineri, 19 iunie, la Iași se vor înregistra valori cuprinse între o minimă de 18 grade Celsius și o maximă de 30 grade Celsius. Cerul va fi mai mult însorit, vântul va sufla slab, iar șansele de precipitații vor fi nule. Vântul va continua să sufle slab și spre seară. Totuși, sămbătă, 20 iunie, la Iași sunt posibile precipitații. Temperatura aerului va fi cuprinsă între o minimă de 18 grade Celsius și o maximă de 27 grade Celsius. Pot apărea averse și furtuni cu fulgere, în timp ce vântul va sufla slab până la moderat. Spre seară, șansele de precipitații vor fi ceva mai reduse.

Duminică, 21 iunie, în ultima zi a săptămânii, vremea la Iași va fi ceva mai închisă. Valorile din termometre vor fi cuprinse între o minimă de 18 grade Celsius și o maximă de 28 grade Celsius. Cerul va fi parțial noros, vântul va sufla slab până la moderat, iar șansele de precipitații vor fi destul de scăzute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
05 octombrie 2024
05 octombrie 2024