Prima pagină » Local » Vremea caniculară i-a făcut pe ieșeni să ia cu asalt piscinele din oraș. „Am sunat la mai multe locații, nu mai aveau niciun loc”
Vremea caniculară i-a făcut pe ieșeni să ia cu asalt piscinele din oraș. „Am sunat la mai multe locații, nu mai aveau niciun loc”

Vremea caniculară i-a făcut pe ieșeni să ia cu asalt piscinele din oraș. „Am sunat la mai multe locații, nu mai aveau niciun loc”

02 iul. 2024, 02:00,
Alexandra MAISNER, în Local

Vremea caniculară i-a făcut pe ieșeni să ia cu asalt piscinele din oraș. Locațiile sunt pline, iar singura variantă de a găsi un loc liber este o programare în prealabil

Ieșenii care doresc să se răcorească în zilele caniculare au apelat la varianta piscinelor. Majoritatea locațiilor din Iași sunt aglomerate mai ales în weekend. Vizitatorii sunt nevoiți să își rezerve locuri cu câteva zile înainte.

Vremea caniculară i-a făcut pe ieșeni să ia cu asalt piscinele din oraș

Profitul patronilor de piscine din Iași va crește considerabil anul acesta, ținând cont de cererea din ce în ce mai mare a clienților. Ieșenii caută locuri de relaxare în care să se răcorească pe vremea caniculară ce a acoperit Iașul în ultima perioadă. Astfel, aceștia iau cu asalt piscinele din Iași și din împrejurimi. Locațiile devin arhipline preponderent în weekend, dar locațiile sunt aglomerate și în timpul săptămânii. O ieșeancă a sunat recent la toate piscinele din Iași, însă nu a găsit niciun loc disponibil.

„Am sunat la toate locațiile, nu mai aveau niciun loc. La telefon mi s-a recomandat să fac rezervare cu câteva zile înainte pentru că altfel nu voi prinde niciun loc. Totul e plin, nu mai au nimic disponibil. Până acum mergeam fără să fac rezervare, indiferent de locație se găsea un loc liber. Nu mi-am imaginat că este atât de aglomerat în perioada asta”, a spus Nicoleta P.

Mai mult decât atât, tânăra a constatat și faptul că în anul 2024 prețul de intrare la piscinele din oraș s-a dublat, astfel aceasta a renunțat la ieșirile dese limitându-se doar la una la câteva săptămâni. Dacă anul trecut tarifele pentru o zi variau de la 20 de lei la 50 de lei, anul acesta prețurile sunt cuprinse între 40 de lei și 100 de lei.

„Mergeam foarte des înainte la piscină, dar acum cred că voi merge o dată la câteva săptămâni din cauza preţului foarte mare. Față de anul, trecut tarifele s-au dublat. Înainte, prețurile variau între 20 de lei și 50 de lei, dar acum sub 40 de lei nu găsești nicăieri. Ştiu că au crescut prețurile peste tot, dar din păcate, în perioada verii nu prea ai multe variante să-ţi petreci timpul în weekend, Ia Iași. Dacă înainte dădeam 30 lei pentru o intrare de o zi, zilele trecute am dat 70 lei”, a adăugat Nicoleta P.

Ştrandul Municipal şi piscina de la Ciric sunt deschise

Ieşenii pot profita din plin de vremea frumoasă şi pot alege să se relaxeze la Ştrandul Municipal şi la piscina de la Ciric. Tariful de intrare la Ștrandul Municipal este de 11 lei, în vreme ce copiii sub 7 ani și pensionarii vor achita 3 lei. Se acordă gratuitate pentru luptătorii în Revoluție, veteranii și văduvele de război, deținuții politici şi persoanele cu grad I de invaliditate. De asemenea, închirierea unei umbrele sau a unui șezlong este de 5 lei/zi. Programul de funcţionare este de la ora 8:00 până la ora 20:00. Este important de precizat faptul că, în cadrul Ştrandului Municipal, accesul pentru luptătorii de la revoluţie, veterani, văduve în război, deţinuţi politici şi persoanele cu grad I de invaliditate este gratuit.

Pe de altă parte, pentru accesul la piscina de la Ciric, tariful pe zi pentru un adult este de 18 lei, în preţul biletului fiind inclus şi şezlongul. Copiii cu vârsta până în 10 ani, studenţii şi pensionarii vor trebui să achite un bilet cu valoarea de 8 lei. Este important de precizat faptul că pentru a beneficia de reducere, studenţii trebuie să prezinte carnetul vizat, pensionarii trebuie să aibă la ei un cupon de pensie, iar persoanele cu grad I de handicap trebuie să prezinte legitimația.

Vremea caniculară i-a făcut pe ieșeni să ia cu asalt piscinele din oraș. Locațiile sunt pline, iar singura variantă de a găsi un loc liber este o programare în prealabil.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *