Prima pagină » Sanatate » Sfatul medicului » Vrei sa te lasi de alcool si nu poti? Iata cateva leacuri din natura care te pot ajuta
Vrei sa te lasi de alcool si nu poti? Iata cateva leacuri din natura care te pot ajuta

Vrei sa te lasi de alcool si nu poti? Iata cateva leacuri din natura care te pot ajuta

24 feb. 2014, 11:55,
în Sanatate
a:3:{s:7:"site_id";i:7;s:6:"old_id";i:40363;s:8:"site_url";s:15:"sanatate.bzi.ro";}
Pentru a te lasa de alcool, spun specialistii, trebuie provoci o aversiune pentru alcool.
Extractul pe baza de apa de cimbru salbatic combinat cu alcoolul cauzeaza greata si voma si ajuta sa scapati de obiceiul de a consuma alcool. 
E nevoie de 3 linguri de cimbru salbatic, peste care adaugati 1 ceasca de apa clocotita si lasati sa infuzeze timp de 1 ora. 
Un alcoolic trebuie sa ia 1 lingura de extract de 3-4 ori pe zi. Sau puteti sa adaugati putin extract la alcoolul consumat, fara sa ii spuneti alcoolicului. Cativa specialisti in plante au utilizat cu succes urmatorul amestec de ierburi: 4 particimbru salbatic, o parte tintaura si o parte pelin. 

Vezi si: Profilaxia alcoolismului
 

Luati o lingura din acest amestec, adaugati o cana de apa clocotita, fierbeti 5 minute, lasati sa se raceasca si strecurati.
Beti o lingura din acest extract de 3 ori pe zi, inainte de masa, timp de 2 luni. Luati pauza o luna si apoi repetati tratamentul.
Un alt remediu foarte eficient se obtine din 1 radacina de leustean si 2 frunze de dafin, peste care se adauga 250 ml de vodka si se lasa intr-un spatiu intunecat timp de 14 zile. 

Vezi si: Ce semnifica abuzul de alcool? 

 
Dati unui alcoolic sa bea un pahar intreg. De obicei, o singura administrare este suficienta pentru a elimina dependenta de alcool, dar o puteti face de 2-3 ori.
Sucul de macris spinos si afinele au efect anti alcool. Consumati 100 ml suc de macris sau 100 g de afine pe zi.
Radacina de maral sau Rhaponticum carthamoides este foarte eficace in cazul alcoolismului cronic, impotentei, depresiei si sindromului oboselii cronice.
Radacina de maral contribuie la cresterea masei musculare, intareste contractiile muschilor inimii, imbunatateste circulatia din muschi si creier, creste rezistenta la lipsa de oxigen, creste abilitatea si mobilitatea spermatozoizilor in vitro, restabileste capacitatea de concentrare si de a practica activitati mentale la barbatii obositi, creste rezistenta la racelile comune.
Pentru afectiunile hepato-biliare – in general toate plantele cu floare mov sunt benefice pentru regenerarea ficatului. 

Vezi si: Consumul excesiv de alcool si litiaza biliara – factori de risc pentru pancreatita 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
30 decembrie 2024
30 decembrie 2024