Prima pagină » Pascani » Magazin » Vrei sa permiti sportului sa iti schimbe viata? Alege o bicicleta fitness pentru acasa!   
Vrei sa permiti sportului sa iti schimbe viata? Alege o bicicleta fitness pentru acasa!   

Vrei sa permiti sportului sa iti schimbe viata? Alege o bicicleta fitness pentru acasa!   

13 aug. 2020, 09:54,
în Pascani

Vrei sa iti tonifiezi musculatura si sa iti imbunatatesti starea generala de sanatate? Conditia fizica pe care o ai in acest moment nu te multumeste? Doresti sa adopti un stil de viata sanatos, care sa se reflecte si in aspectul corpului? Antrenamentele cardiovasculare desfasurate in mod regulat te pot ajuta sa faci aceste schimbari atat in plan fizic, cat si mental intr-un interval scurt de timp.

Partea cea mai buna este ca nici macar nu trebuie sa parasesti confortul propriei locuinte pentru a te antrena in mod eficient! Daca alegi sa folosesti un model casnic de bicicleta fitness, vei avea parte atat de rezultate excelente, cat si de confort sporit.

Pe langa diversele obiective sportive la care ai acces folosind o bicicleta fitness (tonifierea musculaturii, arderea caloriilor, imbunatatirea sistemului cardiovascular si starii generale de sanatate), utilizarea acestui aparat acasa mai vine cu un set de beneficii printre care se numara si scutirea timpului si a drumurilor catre parc sau sala de sport, posibilitatea de a folosi bicicleta fitness oricat si oricand (fara a depinde de programul salii), posibilitatea de a purta chiar orice tip de vestimentatie care ti-e comoda sau faptul ca poti instala aparatul oriunde doresti, inclusiv in fata televizorului, a balconului deschis sau in curte.

Evident, un antrenament pe saptamana nu va putea sculpta corpul, insa pedalarea zilnica si ajustarea dietei pentru a-ti permite sa atingi obiectivele sportive te vor purta rapid catre rezultatele dorite. In plus, eficienta exercitiilor va creste daca vei alege antrenamente variate, care sa te solicite intens si sa te ajute sa progresezi de la o saptamana la alta.

bicicleta fitness

In ultimii ani, cele mai populare tipuri de antrenament cardio (si cele care au oferit cele mai bune rezultate) sunt acelea de tip HIIT si sprint Tabata. Aceste exercitii alterneaza gradele de efort in intervale scurte sau foarte scurte, fortand corpul sa reactioneze in directia potrivita chiar dupa primul antrenament.

Pentru a putea atinge chiar si cele mai inalte obiective, in randurile de mai jos vei descoperi un program pe bicicleta fitness care nu numai ca te va scoate din rutina, dar te va si purta prin toate gradele de efort in numai 20 de minute.

Programul cu intervale pe bicicleta fitness

Pentru a incepe acest antrenament, va trebui sa apreciezi corect nivelul de efort depus de corpul tau. Daca iti cunosti limitele, vei reusi sa evaluezi precis cele 4 grade de efort din descrierea acestui antrenament:

– usor: asemanator pedalarii lente pe un drum drept – un ritm pe care l-ai putea mentine pentru o perioada foarte lunga de timp;

– moderat: efort sesizabil, insa nu deosebit – suficient cat sa necesite atentie asupra ritmului respiratiei – ca si cum ai urca o panta usoara;

– greu: acum simti solicitarea fizica! – respiratia va fi grea – rezistenta bicicletei ar trebui setata peste valorile medii;

– extrem: solicitare de intensitate maxima pentru corpul tau – rezistenta bicicletei va fi setata pe cea mai mare valoare careia ii poti face fata cu greu.

Dupa ce testezi nivelurile de rezistenta ale bicicletei tale si viteza de pedalare corespunzatoare fiecarui grad de dificultate, esti gata de antrenament! Vei pedala timp de 20 de minute pe bicicleta fitness (plus 10 minute rezervate incalzirii si revenirii) si vei topi mai multe calorii decat in orice antrenament de pana acum. Iata etapele acestei rutine:

– 5 minute de incalzire la un gradul de dificultate usor;

– 30 de secunde greu, apoi 30 de secunde moderat – 4 serii;

– 1 minut – usor;

– 1 minut greu, apoi 30 de secunde moderat – 4 serii;

– 1 minut – usor;

– 45 de secunde extrem, apoi 15 secunde usor – 3 serii;

– 2 minute – usor;

– 5 minute de revenire la gradul de dificultate usor.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`