Prima pagină » Sanatate » Mama si copilul » Vrei sa nu ai copii urati? Iata ce trebuie sa stii despre tatal lor
Vrei sa nu ai copii urati? Iata ce trebuie sa stii despre tatal lor

Vrei sa nu ai copii urati? Iata ce trebuie sa stii despre tatal lor

28 nov. 2013, 21:08,
în Sanatate
a:3:{s:7:"site_id";i:7;s:6:"old_id";i:36801;s:8:"site_url";s:15:"sanatate.bzi.ro";}
In timp ce copiii care au parinti atragatori au 70% ca si ei sa fie atragatori, o noua cercetare scoate la iveala faptul ca femeilor atragatoare care au parteneri cu trasaturi foarte masculine vor avea fiice urate si fii atragatori. Motivul, spun oamenii de stiinta este acela ca unele dintre trasaturile masculine ale tatalui se transmit la fiice. 
„Daca vrei sa ai copii aratosi, atunci ar trebui sa te casatoresti cu cineva care arata bine. Asta ar fi cea mai simpla analiza”, a declarat profesorul Tim Bates de la Universitatea Edinburgh. „Daca o femeie alege un partener pentru ca pare foarte atragator tocmai din cauza trasaturilor lui masculine, atunci aceasta s-ar putea sa aiba fii care arata bine si fiice mai putin atragatoare. Ceea ce inseamna ca, probabil, femeile nu vor evolua avand o preferinta pentru barbatii cu trasaturi foarte masculine deoarece in joc sunt, in egala masura, avantaje si dezavantaje pentru copiii lor”, a mai declarat acesta. 
Studiul a inclus 1.580 de persoane cu varste cuprinse intre 15 si 22 de ani, din Statele Unite si Australia. Infatisarea acestor indivizi a fost analizata de 8 jurati. Rezultatele studiului sugereaza ca, daca parintii au  gene bune, atunci copiii vor arata bine. 
„Exista o citare gresita foarte populara, din Shakespeare, care spune ca frumusetea sta in ochii privitorului. Daca acest lucru ar fi fost adevarat, atunci cei 8 jurati ar fi preferat sa numeasca atragatoare persoane diferite. In realitate, ei au fost de acord in proportie de 90% atunci cand au notat indivizii. 
Gradul de atractie mostenit poate consta intr-o gama larga de lucruri, de la par sanatos, la piele sanatoasa, fata simetrica si inaltime. Ca parinte, transmiti mai departe un mixt. Unele lucruri care indica gradul de atractie , precum simetria fetei, sunt trasaturi benefice pentru ambele sexe. Insa, unele trasaturi sunt valoroase pentru un sex, dar nu si pentru celalalt. tatii cu trasaturi foarte masculine le vor transmite fiicelor «acea infatisare masculina»”, a explicat Bates. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *